Bardziej mi się podobali "Piraci z Karaibów" mam nadzieję, że dostaną statuetki za efekty specjalne. W "Transformersach" były też dobre, ale w "Piratach...." były bardziej widowiskowe i nudziły(co jest niewybaczalne w "Transformersach").
To "zemsta" za temat, który ktoś założył na forum Piratów o tym, że Piraci nie zasługuja na Oscara. I taka jest prawda - nie zasługują z prostego powodu - poprzednia część Piratów już dostała Oskara a ta nie wniosła w zasadzie nic nowego (poza jedynie sekwencją bitwy w wirze). Oskarem za efekty powinien zostać nagrodzony film o NAJLEPSZYCH efektach, które wnosza coś nowego, a tkim jest zdecydowanie Transformers. Bardzo się zdziwię jak Piraci wygrają.
lol bo ty jestes fanką Orlanda i nic innego tylko ten film sie dla ciebbie liczy. I gdybys ty o tym decydowała on by pewnie dostał statuetki za wszystko . Transformersy maja efekty najlepsze jakie kiedy kolwiek widzialem a wiesz mi widziałem duzo takich filmow. Piraci tez sa swietni ale mi sie wydaje ze to jednak nie to co ogromne roboty z kosmosu tłuczace sie na piachy. Oba filmy bardzo lubie moge powiedziec uwielbiam.