7,3 309 tys. ocen
7,3 10 1 308598
6,1 36 krytyków
Transformers
powrót do forum filmu Transformers

9/10, a co tam!

ocenił(a) film na 9

Tak, film nie jest mądry (skąd w robotach tyle pocisków i mocy na broń energetyczną? Maszyny są wręcz filigranowe i nie ma w nich miejsca na takie cuda).
Tak, jest schematyczny (dobre roboty mają niebieskie oczy, złe - czerwone).
Tak, jest miejscami słabo przemyślany (niezniszczalna kostka, którą można "złożyć" w mały sześcianik, który waży tyle, co pudełko czekoladek).
Tak, efekty niekiedy kuleją (roboty optycznie mają za małą masę - ich ekscesy na jezdni powinny zostawiać znacznie większe bruzdy).
Ale - JAK SIĘ TO OGLĄDA!
Z filmami Baya jest jak z filmami Emmericha - są głupie, hałaśliwe, pompatyczne i przy tym świetnie się oglądają. Nie cierpię "Dnia Niepodległości" czy "Armageddonu" - ale mogę je oglądać raz po raz. To po prostu świetne kino. Z filmów Baya nie toleruję tylko "Pearl Harbor" - ckliwej historii, w której sam atak na amerykańską bazę jest niemal wyłącznie dodatkiem do romansu (dlatego zawsze będę oglądał "Tora! Tora! Tora!", a "Pearl Harbor" widziałem raz i więcej nie chcę).
A co do zębów i powiek u transformerów - cóż, taka konwencja (wynikająca z komiksu i animacji). Podobnie jak z wilkołakiem po przemianie, który ma slipy, czy Supermanem, któremu nigdy nie brudzi się ani nie dziurawi płaszczyk. :)

użytkownik usunięty
lezard

o tak, pearl harbor to zdecydowanie kleska. chociaz gdyby wyciac z tego filmu jego pierwsza polowe, to mozeby cos z tego bylo...

lezard

skąd takie bajery? Autoboty nie są czymś co może sie zmieścić w Twojej głowie...Nie wiem czy wiesz, ale to rasa taka sama jak ludzie ;)
Dobry-Zły? Jak w bajce :*:*
Kostka? widać masz słabą wyobraznie.
Myślisz że te roboty są ze stali? ...O M G!!
...