Własnie między tymi robotami odbędzie sie walka w pierwszej części filmu transformers. Mówię pierwszej bo mam nadzieje że nie ostatniej. Transformery mają bardzo wiele do zaoferowania. Wyobraźcie sobie atak Unicorna na ziemie (robot-planeta) wielkość około 1/10 naszego globu. Wydaje mi sie że jeszcze nie ma odpowiedniej techniki by podjąć sie aż takiego wyzwania no ale kto wie... Jak widać w faktach w filmie pojawią sie tylko podstawowe transformery (bardzo mi sie nie podobają te modele tzw to co hoolywood z nich zrobiło no ale trudno) szkoda że nie będzie np. takiego Devastatora (6 robotów które po złączeniu stają sie jednym potężnym) czy też samego wodza Omegi (robot wielkości empire state building) Dlatego też myśle że nastepne części z pewnością sie pojawią (chodź by dla samego zysku... niestety) Z kąd to wszystko wiem?? Swego czasu oglądało sie to genialne anim jakim były transformery z lat 80. W filmie ujżymy chłam (chodzi tu o modele) jakie są transmitowane teraz na cartoon netwoork (armada itp) W każdym bądź razie dobrze że kto kolwiek podjął sie takiego wyzwania i realizuje ten film. Miejmy nadzieje że po obejżeniu filmu będzie sie chciało do niego wracać.
Elo!!
Widze że po naszej wczorajszej rozmowie w której przewijał siewątek transformerów, postanowiłeś coś ciekawego tu napisać. Mi akurat samochody siębardzo podobają, no ale mogło byćo wiele lepiej. Roboty po przemianie wyglądają rewelacyjnie, bumblebee jest super, Optimus też. Megatron nawet no ogółem nie wiedziałem takiego który by mi sienie podobał. Na pewno takie wielkie roboty były by ciekawe ale wygladały by troche nie realistycznie.
No wiadome że żaden z robotów nie będzie wyglądał realistycznie bo to w końcu Sci-Fi.
To było to przewidzenia że roboty bedą wyglądały inaczej niż te z bajki.. tamte mają zbyt proste kształty (jak dla mnie są świetne ) no ale hoolywood żądzi sie swoimi prawami więc muszą być super na maxa wyku.... (bajeranckie kształty)
Jak wiemy bumble bee był jednym z mniejszych transforerów i zamieniał sie w małego żółtego garbuska a tutaj zupełnie inny robot (wnioskując oczywisćie po zdjeciach z filmu jak już sie ukazały) transformuje sie w jakies zajebiste cacko niczym z szybkich i wściekłych czy też z NFSU.
A co do jego wyglądu to raczej nie przypomina tego miłego bumble bee..
Jak już ktoś wcześniej zamieścił http://forums.cgsociety.org/showthread.php?threadid=336742 [forums.cgsociety.org/sh...]
jest to oczywiście fan art.. ale tak właśnie powinny wyglądać transformemy. Oddawały by jakoś ducha tamtych czasów.
Mim zdaniem temu Optimusowi niczego nie brakuje (oczywiście powienien być czerwony) wygląda równie bajerancko co ten z filmu (jak dla mnie nawet lepiej bo poprostu przypomina Prima ;)
Ogromne roboty pasuja tu właśnie jak najbardziej.. no i oczywiście nie zastanawia was to wielkie oko z plakatu?? może to oko Unicorna... heh myśle że raczej jeszcze nie, dopiero w next częściach o ile takowe wyjdą.. nie pozostaje nic innego jak czekać na kolejny zwiastun :)