7,3 308 tys. ocen
7,3 10 1 308321
6,1 36 krytyków
Transformers
powrót do forum filmu Transformers

W końcu był the best:> aczkolwiek nie widziałem by jeden z nich zamieniał się w ciężarówke

ocenił(a) film na 8
KaNnY

Ale była ciężarówka przemiająca się w Optimusa ;), więc raczej będzie Optimus :)

ocenił(a) film na 9
Cronos

No i tu mamy przykład parapeta.
1. Od samego początku jest wiadomo że w filmie będzie optimus.
2. Od kilku miesięcy jest znana cała lista robotów które pojawiąsięw filmie.
3. W sierpniu pojawiło się pierwsze zdięcie Optimusa (jako ciężarówki), od tego czasu pojawiło się nastepne kilka zdięc optimusa.
4. pojawiły sie także zdjęcia Optimusa jako robota i tych też jest około 5 albo i więcej.
5. w zwiastunie, pojawia sięoptimus, jako ciężarówka i jako robot.
6. Na tym forym była jużchyba mowa o optimusie.
7. W obsadzie można znaleźć optimusa (gosci podkładający pod niego głos) nie wiem czy na filmwbeie ale na innych stronach jest.

Stefan_Mirecki

I tak w ogóle to dziwny byłby film bez niego. Toż to główna postać (szef autobotów) trzymająca całą fabułę w ryzach.

ocenił(a) film na 6
Albertino

no i bedzie jak widac w trailerze :] z miłą chęcią obejrzę. W tym zawarta jest cząstka mojego dzieciństwa:D

bobo303

Optimusa w trailerze można zobaczyć zaraz po napisie "and executive producer STEVEN SPIELBERG" (dokładny czas 1.10)

mikesz

ale Optimus Optimusem...

kiedyś (to było naprawdę dawno temu) czytałem komiksy i bardzo lubiłem postać autobota Bumblebee (żółty VW garbus) i właśnie jestem ciekawy czy go zobaczymy...

użytkownik usunięty
mikesz

zobaczymy go ale bedzie sie zmienial w mustanga

No tak..śmiesznie wyglądałby stary, poczciwy 'garbusik' przy tych wszystkich machinach, które zobaczymy w filmie.
Szkoda, że nie będzie dinobotów... :P

Ale znając rynkowe prawa.. jeżeli film oddniesie sukces, to może w drugiej części zobaczymy więcej transformerów.

ocenił(a) film na 9
Mithrill

Bumblebee pojawia sięw zwiastunie, to ten żólty który odwraca głowę, i jako samochód też jest. na moim blogu są zdięcia bumblebee.

Mithrill

Bumblebee nie będzie garbusem.. ale nie dlatego, że dziwnie by wyglądał. Chodzi o pozwolenie od VW, który nie chce by wozy tej marki znalazły się w filmie (obawiają się o skojarzenie samochodów z "maszynami wojennymi").

Z podobnego powodu Megatron nie będzie miał przybierał formy broni, gdyż chodzi o to, że za filmem idzie produkcja zabawek. Jakaś amerykańska federacja nie chce żeby reklamowany był pistolet ;-)

ocenił(a) film na 6
b0Ro

No właśnie. Jeśli wierzyć zdjęciom, Megatron będzie jednym z bardziej oryginalnych (czytaj: nie-takich-jak-w-komiksie-i-filmach) robotów. Szkoda trochę, wszak starzy znajomi powinni wyglądać tak, jak ich zapamiętaliśmy.

I brak dwóch "wave'ów" - Sound i Schock - również martwi.

Ale i tak wiadomo, że na pewno zrobią sequel :-)

ocenił(a) film na 9
marlon

Bumblebee zmienia siew Chevroleta (chyba tak sie pisze) Camaro (najprawdopodobniej zostanie zniszczony, a potem odnowiony, bo zmiania siew dwa samochody, najpierw w Camaro z 79, a potem w Camaro z 2007 roku.

ocenił(a) film na 7
b0Ro

To są jakieś pokrętne tłumaczenia bo firma VW zaopatrywała armie niemiecką pod czas II wojny i na pewno nie w mydło o zapachu kokosowym tylko pojazdy więc wizerunek bardziej sobie zepsuć nie mogą.

Jeśli chodzi o Megatrona to przecież od dawna jego postać zamieniała się w pistolet i zabawki produkowane przez hasbro też tak można było zmienić, nawet teraz jest jakaś reedycja i Megatrona można zamienić w pistoleta zabawka jest od : 5+ & UP. Może to ktos tam oprotestował ale tacy się zawsze znajdą.

Tak czy siak mi się podoba Camaro a Megatron też ujdzie, pozatym zawsze mogą to jeszcze zmienić jakoś a betonowej gry aktora już nie zmienią więc oby oni nie zawalili.

ocenił(a) film na 5
RuFuS

w sumie szkoda że bumblebee to nie będzie garbus (pasowało to do niego bo to taki "dzieciak" był )...
tak czy siak, trailer zapowiada całkiem miłą dla oka rozrywkę..

a nie sądzę żeby taki duet jak Bay-Spielberg nie podołał temu zadaniu ;)

reemi

ale numer... :D
dlaczego ten post wyżej należy do usera reemi skoro ja go napisałem..??????????