7,3 308 tys. ocen
7,3 10 1 308321
6,1 36 krytyków
Transformers
powrót do forum filmu Transformers

Czytając wasze wypowiedzi i opinie stwierdzam fakt że albo nie wiecie co to znaczy dobry film (kino akcji),bądź sam film albo jesteście bardzo wybrednymi osobami z bardzo zawężonymi gustami gatunku.
Film Sam obejrzałem i Naprawdę Efekty robią wrażenie, same maszyny też jak i cala Fabuła filmu. Film trzyma w napięciu. Nieoczekiwane zwroty akcji.
Film jest jak do tej pory jednym z najlepszych tego roku jak i Najlepszym. Nie liczy się oglądalność w Polsce czy na Świecie ale to co film pokazuje, zalety, wady, życie w takim życiu.
większa część z was myśli że pisze głupoty ale najwidoczniej nie wiecie za dużo na temat życia przeniesionego na duży ekran.
Zdania są omylne ale film zasługuje na Oskara. Nie żebym był zauroczony jak i podekscytowany samym Filmem ale takie filmy robią wrażenie zwłaszcza o kino jakie pokazuje nam Autor.
Z pewnością mógł by być lepszy ale cóż w tym biznesie liczy się Kasa (pieniądz), o jest jak by to ująć Ojcem Naszego Świata.
To tyle. Nie będę pisał więcej bo to i tak nie ma znaczenia. Ale Film godny uwagi i zrozumienia.
I za nim napiszesz cokolwiek to zastanów się dobrze!

ocenił(a) film na 1
UnderWorld

Jeszcze raz i po polsku.

"Nie liczy się oglądalność w Polsce czy na Świecie ale to co film pokazuje, zalety, wady, życie w takim życiu."

Że co? oO

ocenił(a) film na 7
UnderWorld

ja się zastanowiłem i stwierdzam, że jesteś megalomanem...
co to ma być?
"stwierdzam fakt że albo nie wiecie co to znaczy dobry film (kino akcji),bądź sam film albo jesteście bardzo wybrednymi osobami z bardzo zawężonymi gustami gatunku"
"najwidoczniej nie wiecie za dużo na temat życia przeniesionego na duży ekran"
Daruj sobie ten protekcjonalny ton...
brak Ci skromności bracie, a jeśli jesteś taki znawca i denerwują Cie tutejsze komentarze, to spieprzaj na inne portale...

a tak w ogóle to połowy twego pokrętnego toku rozumowania nie zrozumiałem...

film jest niczym więcej jak czystym show efekciarskim i tyle, jednym się podoba, innym nie...

ps. oskar za efekty się należy (jak na razie), tu się zgodzę...

ocenił(a) film na 1
GodFella

Gratuluję, ja zakończyłem na trzeciej próbie zinterpretowania tego bełkotu :)

ocenił(a) film na 8
UnderWorld

?????? ale o co chodzi :D

ocenił(a) film na 1
Dextromethorphan

:) Gość chyba coś bierze :) i to w dużych ilościach.

ocenił(a) film na 1
kubiktom

'Nie liczy się oglądalność w Polsce czy na Świecie ale to co film pokazuje, zalety, wady, życie w takim życiu.'

Jest ktoś to w stanie przełożyć na język zrozumiały dla kogoś poza UnderWorldem? =)

ocenił(a) film na 7
brandy_2

taaak, to mi też się spodobało, odstawkę ziół mu proponuję.....

GodFella

Przyznam, że nie wiem co powiedzieć... bo po prostu nie kumam co autor tematu chciał nam przekazać xD

To zdanie o życiu w życiu jest straszliwie niejasne.
Chyba, że chodziło o 'zalety i wady życia w takiej sytuacji' - czyli o przedstawienie przygód, które nie mają prawa przytrafić się w normalnym życiu, a dzięki filmowi jesteśmy w stanie zobaczyć 'co by było gdyby...'. Ale to przecież jedna z definicji filmu...

Czyli ogólnie ktoś pisał posta po pijaku.. i to wcale nie byłem ja :)

Mithrill

tu w kazdym zdaniu mozna cos interesujacego znalesc...

-"stwierdzam fakt że albo nie wiecie co to znaczy dobry film (kino akcji)" a dramat, horror to juz nie moze byc dobrym filmem ???
-"Zdania są omylne ale film zasługuje na Oskara" tak tez uwazam ze zdania sa omylne
nie bede przytaczac cytatow wyzej wymienionych bo po co sie powtarzac..
a ten jest najlepszy
-"I za nim napiszesz cokolwiek to zastanów się dobrze!" racja

albo ktos siedzial nad tym dlugo tak dla prowokacji... albo z polskim ma male klopoty

ocenił(a) film na 10
Izek_fajny_jest

Moze to Michael Bay we wlasnej osobie, ze slownikiem angielsko-polskim w rece :P. Swiadczy o tym chociazby pisowania slowa "autor" wielka litera ;).

UnderWorld

"I za nim napiszesz cokolwiek to zastanów się dobrze!"

No trzeba się trochę zastanowić :P

"Czytając wasze wypowiedzi i opinie stwierdzam fakt że albo nie wiecie co to znaczy dobry film (kino akcji),bądź sam film albo jesteście bardzo wybrednymi osobami z bardzo zawężonymi gustami gatunku."

Autor stwierdza, że po komentarzach, które tutaj rzekomo przeczytał, ludzie nie wiedzą co to jest kino akcji lub ogólnie film.

Według niego kino akcji odznacza się takimi cechami jak: "Efekty robią wrażenie(...)jak i cala Fabuła filmu. Film trzyma w napięciu. Nieoczekiwane zwroty akcji."

"Nie liczy się oglądalność w Polsce czy na Świecie ale to co film pokazuje, zalety, wady, życie w takim życiu."

Film natomiast, który nie jest kinem akcji, powinien ukazywać zalety i wady ludzkie i życie ludzkie przeniesione na ekran. Np. "Requiem dla snu", który pokazuje co prochy robią z człowiekiem. Dla autora nie liczy się czy film ma dużą oglądalność w Polsce i na Świecie, ponieważ może zostać np. niezrozumiany przez widzów, ale jeśli zawiera elementy życiowe, na swoją głębię, może być interpretowany na różne sposoby, to można go uznać za dobry film, godny polecenia.

ocenił(a) film na 8
UnderWorld

jak ty możesz pisać że film zasługuje na oskara skoro przypuszczam nie widziałeś tego filmu w kinie a jedynie wersję która jest dostępna na necie i po której nie da sie ocenić jakie są efekty specjalne bo jest po prostu słabej jakości TS, bez sensu! chyba że z twojego bełkotu filozoficznego mam rozumieć że jest to wysoce prawdziwy film o życiu? żałosne!