Arcydzieło zniewala pod każdym względem. Jedynym możliwym wyjściem jest obejrzenie tego fenomenalnego filmu.
nie wiem czy nie pojechałeś z tym arcydziełem za daleko:D ale faktem jest, że trza to zobaczyć i to najlepiej w kinie;)
Zaksztusilem sie jak to czytalem. Arcydzielem to jest Ojciec Chrzestny, Lowca jeleni czy Zrodlo, Transformersi to jest hit jednego sezonu - o ile rzeczywiscie sie takim hitem okaze, chociaz patrzac po opinia)ch na zagranicznych forach to na salach kinowych wszyscy mieli orgazm zycia na seansie ;)
Jest to arcydzieło i nie stety będzie to hitem wielu wielu jeszcze sezonów.
Transformersi bawią ludzi dzieci i dorosłych od ponad 20 lat i z oceną że będzie to jednosezonowy film bym był ostrożny.
Powiem ci, że dla mnie Łowca Jeleni, Ojciec Chrzestny (oglądałem żeby nie było) to to talna nuda - powiadam dlamnie gdyż jestem fanem SF i wszytkiego co związane z laserami robotami itp.
Dla tego w twojej ocenie może to nie jest arcydziło ale dla mnie i dla fanó gatunku jest to mega produkcja na którą czekam od kąd pozanłem Transformerów w kreskówkach czyli jakieś 17 lat temu
Zgadzam się "Ojciec Chrzestny" to nuda dla starych dziadków <Ziewa> ,a "Łowcy Jeleni" nie oglądałam.
Transformers napewno będzie hitem <serduszka> wielu sezonów.
S-F dla mnie są naj filmami ;-).
Nie zapominaj, że film to nie tylko efekty specjalne i wartka akcja. Liczy się też fabuła, oryginalność i to "coś", co sprawia, że nie zapomni się o nim przez wiele lat.
Nie, żebym krytykował film i twierdził, że jest gniotem - wręcz przeciwnie, uważam, że jest dobry. Ale do arcydzieła, moim skromnym zdaniem, trochę mu brakuje.
Chyba że w dzisiejszych czasach arcydzieło ma inne znaczenie niż miało kiedyś, co wcale nie dziwiło by mnie tak bardzo, biorąc pod uwagę krzywą spadku jakości filmów w ostatnich latach.
Choć koneserem kina nie jestem i nie jestem świetnie rozeznany w tym temacie, więc może powinienem się po prostu zamknąć ;P
Wiem,że film to coś więcej niż efekty specjalne.Podoba mi się nie za efekty ;).
Napewno zapamiętam ten film tak dobrze jak "Zabójczą broń 2"
Wiesz w moja kolekcja DVD to ponad 50 filmów z tego 80% to fily SF od Star Treka poprzez Gwiezdne Wojny do japońskiego Anime, mam takie dzieła jak Metropolis czarno biały pra ojciec SF z lat dwudziestych = film niemy, a także pierwszy fil Lucka Besona - coś tam na temat filmów moge powiedzieć i wiem na pewno że film to dla mnie też nie tylko akcja i efekty.
Ale do każdego filmu trzeba podejść indywidualnie a nie szufladkować go. Transformers to fil akcji i dobrych efeków i w swoim gatunku jest arcydziełem. Dla przykładu 2001 i 2010 Odyseja Kosmiczna to film SF z głębokim przesłaniem filozoficznym i moralnym, Alien to powy horror SF zapewniający jedyne w swoim rodzaju doznania, Star Wars to uniwersalna saga której akcję równie dobrze moża by przenieść w czasy średniowiecza -to wpaniała przygoda itp itd.
Porównywanie TF do Ojca Chrzestnego to jakby porównywać thrash metal do muzyki elektronicznej. To sa dwa zupełnie inne gatunki i kazdy w swojej klasie jest wybitny. Dla mnie TF dla innego Ojciec Chrzestny itp. itd.
Ja np niecierpie Lincza i jego "narkotycznych wizji" lubie prostą iprzyjemną rozrywkę w stylu SF - na myślenie mam 8 godzin w pracy prze 5 dniw tygodniu.
pozdrawiam