7,3 308 tys. ocen
7,3 10 1 308321
6,1 36 krytyków
Transformers
powrót do forum filmu Transformers

Hit 2007 roku.

ocenił(a) film na 10

Arcydzieło zniewala pod każdym względem. Jedynym możliwym wyjściem jest obejrzenie tego fenomenalnego filmu.

ocenił(a) film na 9
albertmax

nie wiem czy nie pojechałeś z tym arcydziełem za daleko:D ale faktem jest, że trza to zobaczyć i to najlepiej w kinie;)

ocenił(a) film na 1
Redgard

Zaksztusilem sie jak to czytalem. Arcydzielem to jest Ojciec Chrzestny, Lowca jeleni czy Zrodlo, Transformersi to jest hit jednego sezonu - o ile rzeczywiscie sie takim hitem okaze, chociaz patrzac po opinia)ch na zagranicznych forach to na salach kinowych wszyscy mieli orgazm zycia na seansie ;)

użytkownik usunięty
brandy_2

Jest to arcydzieło i nie stety będzie to hitem wielu wielu jeszcze sezonów.

Transformersi bawią ludzi dzieci i dorosłych od ponad 20 lat i z oceną że będzie to jednosezonowy film bym był ostrożny.

Powiem ci, że dla mnie Łowca Jeleni, Ojciec Chrzestny (oglądałem żeby nie było) to to talna nuda - powiadam dlamnie gdyż jestem fanem SF i wszytkiego co związane z laserami robotami itp.

Dla tego w twojej ocenie może to nie jest arcydziło ale dla mnie i dla fanó gatunku jest to mega produkcja na którą czekam od kąd pozanłem Transformerów w kreskówkach czyli jakieś 17 lat temu

Zgadzam się "Ojciec Chrzestny" to nuda dla starych dziadków <Ziewa> ,a "Łowcy Jeleni" nie oglądałam.
Transformers napewno będzie hitem <serduszka> wielu sezonów.
S-F dla mnie są naj filmami ;-).

ocenił(a) film na 2
albertmax

Nie zapominaj, że film to nie tylko efekty specjalne i wartka akcja. Liczy się też fabuła, oryginalność i to "coś", co sprawia, że nie zapomni się o nim przez wiele lat.
Nie, żebym krytykował film i twierdził, że jest gniotem - wręcz przeciwnie, uważam, że jest dobry. Ale do arcydzieła, moim skromnym zdaniem, trochę mu brakuje.
Chyba że w dzisiejszych czasach arcydzieło ma inne znaczenie niż miało kiedyś, co wcale nie dziwiło by mnie tak bardzo, biorąc pod uwagę krzywą spadku jakości filmów w ostatnich latach.
Choć koneserem kina nie jestem i nie jestem świetnie rozeznany w tym temacie, więc może powinienem się po prostu zamknąć ;P

boulevard7

Wiem,że film to coś więcej niż efekty specjalne.Podoba mi się nie za efekty ;).
Napewno zapamiętam ten film tak dobrze jak "Zabójczą broń 2"

użytkownik usunięty
boulevard7

Wiesz w moja kolekcja DVD to ponad 50 filmów z tego 80% to fily SF od Star Treka poprzez Gwiezdne Wojny do japońskiego Anime, mam takie dzieła jak Metropolis czarno biały pra ojciec SF z lat dwudziestych = film niemy, a także pierwszy fil Lucka Besona - coś tam na temat filmów moge powiedzieć i wiem na pewno że film to dla mnie też nie tylko akcja i efekty.

Ale do każdego filmu trzeba podejść indywidualnie a nie szufladkować go. Transformers to fil akcji i dobrych efeków i w swoim gatunku jest arcydziełem. Dla przykładu 2001 i 2010 Odyseja Kosmiczna to film SF z głębokim przesłaniem filozoficznym i moralnym, Alien to powy horror SF zapewniający jedyne w swoim rodzaju doznania, Star Wars to uniwersalna saga której akcję równie dobrze moża by przenieść w czasy średniowiecza -to wpaniała przygoda itp itd.

Porównywanie TF do Ojca Chrzestnego to jakby porównywać thrash metal do muzyki elektronicznej. To sa dwa zupełnie inne gatunki i kazdy w swojej klasie jest wybitny. Dla mnie TF dla innego Ojciec Chrzestny itp. itd.

Ja np niecierpie Lincza i jego "narkotycznych wizji" lubie prostą iprzyjemną rozrywkę w stylu SF - na myślenie mam 8 godzin w pracy prze 5 dniw tygodniu.

pozdrawiam

użytkownik usunięty

DO POSTU POWYŻEJ

Miałem napisać "...w moja kolekcja DVD to ponad 500 filmów..."

:-DDDDD