Jest super !!! Zapowiada sie naprawde super film akcji !!!! Mnóstwo akcji, efektow specjalnych czyli to co Bay umie najlepiej !!!! :) CZEKAMY :):):)
W scenie gdzie jada kupowac auto w szybach odbija sie kamera a co do zwiastuna to mysle ze ten film przyniesie kase ja na pewno pojde ze wzgledu BAYA i zobaczyc transformersy film jest produkowany przez spillberga wiec bedzie dopiety na ostatni guzik.
Pierwszy zwiastun mnie za bardzo nie przekonał ale ten zrobił na mnie ogromne wrażenie poprostu świetny zwiastun zobaczymy jak z filmem.....
na to trzeba iść do kina, nie ma innej opcji, tylko jak zwykle nasi dystrybutorzy dali ciała....:/
Ja jestem w szoku! ILM przeszło samych siebie! To co widać na trailerze jest oszałamiający...Ale będzie jazda!! Już nie mogę się doczekać!!!
TO BEDZIE FILM!! kurna te efekty, te wybuchy, tyle akcji! a ja czekałem na jakiegos kijowego spider-mana3! niestety zwazając na premiere polską a światową..to raczej wkinie tego nie zobacze:(
Popieram, popieram i po 3 raz popieram !! Ogladanie takiego filmu na kompie i to pewnie w slabej kinowce wola o pomste do nieba :P Kino, kiino i jeszcze raz kino !
pozdramwiam
ps, jak dobrze byc w UK, film bedzie szybciej :D
I ja się dalej dziwię dlaczego Industrial Light & Magic uważane jest za gorsze od Wety, bo moim zdaniem ILM zawsze wywiązuje się z zadania w 100%, a efekty Wety może są bardziej spektakularne, ale czasem nie do końca dopracowane. Myślę, że mamy pierwszego poważnego kandydata do Oscara 08' za efekty wizualne :)
Film będzie zajebiasty!!! Przynajmniej jeśli chodzi o akcję i efekty specjalne! Obejrzałem go raz - umarłem, drugi raz - spadłem z krzesła, trzeci raz - zmartwychwstałem :D TO JEST NIESAMOWITE !!! Zawsze czekałem na taki film! Tym bardziej, że bajki o Transformersach mają swoją historię i powiedziałbym, że w pewnym rodzaju są tworem kultowym! Przy oglądaniu trailera wymieniłem chyba wszystkich świętych, więc czekam z utęsknieniem. Szkoda tylko, że jakby dobrze przeanalizować trailer - co uczyniłem - nie trudno jest się domyślić, ze któryś z "dobrych" zginie (rzeczą oczywistą jest, że "żółty" Transformers nie siedzi na samochodzie i strzela tylko dlatego, że jest zmeczony i chce mu się spać, tylko pewnie jest "sparalizowany"). Zresztą dramatyzm w takim filmie musi być i zapewne dobro zwycięży ale ogromnym kosztem :D Będę płakał :D
Albertino, dla mnie ILM zawsze było lepsze od innych firm, a już zwłaszcza od WETY. King Kong, faktycznie robił wrażenie, ale jako sama postać. Gdy już był na jakimś tle to wygladał strasznie sztucznie. Wogóle przez cały seans King Konga czuć blue box. A spójrzmy na taką Skrzynię Umarlaka...z tego co pamiętam to chyba w 3 scenach troszkę było widac CGI, a tak to wszystko naturalnie ze sobą złożone. ILM to mistrzowie i nikt nigdy ich nie pokona!
Po pierwsze: transformery nie giną, dopóki ich "iskra" istnieje można ich odbudować. Po drugie: Bumblebee siedzi na pomocy drogowej pewnie z dwóch powodów albo żeby osłaniać tą dziewczyne, albo żeby efektywniej się ostrzeliwywać wycofując sie z pola walki, a najprawdopodobniej jedno i drugie. Po trzecie: będziesz płakał, ale dlatego że długo musisz czekać na część drugą :)
Dobry zawsze musi zginąć, by zły dobrze oberwał. Zgnie niestety najmniejszy (sportowy wóz), ale nie żłóty (Bumblebee). Bumblebee będzie postacią wokół, której będzie się toczyć początkowa akcja, tj. do przybycia reszty Autobotów (Optimus'a Prime, Jazz'a, Ratchet'a i Ironhide'a). Sceną kulminacyjną ma być walka w mieście i pojedynek Optimus'a z Megatron'em.
Ale żeby nie było, że tylko dobrzy giną, jeden zły też ginie (US Air Force górą!!!)
Patrząc jednak na zwiastuny to film nie wiele zmienił się w stosunku do wersji scenariusza, która przedostała się do neta. Jednak zmiany są na duży +.
M. Bay juz zapowiedział, że chce zrobić trylogię Transformers.
a czy to przypadkiem Jazz nie zginie?
W zwiastunie jest krotka scenka, w ktorej Megatron lapie jednego Autobota (to jest Jazz chyba) swym dolnym odnozem i przyciska do podloza (ladujac na jakims budynku)...
kto ci tak powiedzial ze jest uwazane za gorsze! przeciez jest najlepsze na swiecie! robili najlepsze i najwieksze filmy ... nie bede tu nawet wymienial...poza tym maja najwiecej oskarow i robia tez zajebiste reklamowki... ILM rules
wow ale film to kompletnie wymiata!:) nie sadzilem ze z tej bajki film nakreca:D tylko szkoda ze trzeba czekac;/
Najnowszy zwiastun jest powalający!!! Kurde, to napewno będzie świetny film. I zgadzam się ze zdaniem większości, że na Transformersów koniecznie trzeba się wybrać do kina! Napewno warto będzie wydać te kilkanaście złotych :) Teraz tylko czekać :D ale szkoda, że tak długo :/
Zwiastun jest znakomity. Jeden z najlepszych, jaki widziałem. Do kina wybiorę się na pewno! :) Poza tym nazwisko reżysera gwarantuje świetne kino akcji. Michael Bay ma u mnie plusa do końca życia za "Bad Boys". Do tego nad wszystkim czuwa Spielberg. Bomba! Nie mogę się doczekać.
Czyżby zdobywca Oscara 2008 za efekty?
Z tego co widziałem to roboty są dopracowane w najdrobniejszych szczegółach nie mówiąc już że odbija się w nich wszystko co powinno.
W tym filmie Bay się wyżyje za wszystkie czasy. Szkoda że musimy czekać.
A ja myślę,że to jest pewny zdobywca oskara za efekty wizualne 2008roku.No szkoda że musimy tyle czekać,no ale ja czekam już prawie dwa lata na ten film także ponad miesiąc mnie nie zbawi.Ogólnie film zapowiada się na przełomowy pod względem efektów wizualnych.A drugi trailer wbija w ziemię poprostu,a obejrzałem go już kilkaset razy.
Posiadam pierwszą jaka wyciekła do neta i wszyscy na nią narzekali (ja też). Na youtube.com można znaleźć kilka nowych spotów z filmu, w których jest kilka scen nie pokazywanych w zwiastunach.
Ja już chce ten film!!!!! Totalny wypas, zwiastun nieraz oglądam po kilka razy... a transformacja Optimusa jest genialna i ten dźwięk w ostatnich sekundach przemiany po prostu bosko...
Ciekawi mnie tylko funkcja Frenziego ??? Jakie bedzie on mial możliwosci w filmie ??
Z tego co wiem (jeśli nie zmienili) to zrobi "nalot" na Air Force One w celu zdobycia dostępu do tajnych danych Pentagonu.
Ale co się z nim stanie to nie powiem, bo nie wiem na ile zmienił się scenariusz w stosunku do pierwszej wersji.