Tak dopracowanych efektów komputerowych nie było jeszcze w żadnym filmie. Szkoda tylko, że budżet nie pozwolił na to, by było ich więcej, bo akurat ten film na efektach powinien się opierać. Niestety przy 150 mln $ nie można było zrobić więcej scen z robotami, ale w sequelu się to z pewnością zmieni :)
Oskar za efekty wizualne się należy bezdyskusyjnie.
zgadzam się w całej rozciągłości z przedmówcą ;). I kompletnie nie rozumiem udziału w wyścigu do Oscara za efekty specjalne "Jestem legendą", w którym czysto komputerowe efekty - zwłaszcza wampirycznych zombiaków - powodują, że postacie te wyglądają bardzo sztucznie i ja bym ten film prędzej nominował do Złotej Maliny za najgorsze efekty specjalne. I mogli sobie darować te komputerowe lwy, który wyglądały po prostu fatalnie...
Popieram z tym Oscarem za efekty, myslse ze to jest jasne dla przeciwnikow ze moga sie pozegnac z Oscarem w tej kategori.
Dotychczas doslownie zaden z filmow tego typu nie byl az tak dopracowany pod wzgledem efektow i komputerowych postaci. OSCAR JEST ICH.....Hujozy Oscry nei bedzie w TVP:(:( Se nie lukne:( Mam polsat cyfrowy a nie canal+:( POZDRO DLA FANOW TEGO FILMU^^