PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=181220}
7,3 308 tys. ocen
7,3 10 1 307924
6,2 47 krytyków
Transformers
powrót do forum filmu Transformers

Jak oni zrobili tą reklamę??? Przecież ten transformer wygląda rewelacyjnie!
Nie wydaje mi się żeby to był montaż, bo raczej nie pamiętam takiego modelu z filmu.

Jeżeli zrobili tego robota na potrzebę reklamy, to jestem w szoku! Kto go tak zaanimował? Chyba że to jest jakaś zagraniczna reklamówka specjalnie zaadaptowana do polskich realiów (aczkolwiek myślę że zabawniej by było jakby transformował się maluch albo jakiś cienias;]).
No bo jeżeli Polacy potrafią robić takie efekty specjalne, to dlaczego nie widzimy tego w polskich filmach?

Generalnie reklama fantastyczna!

ocenił(a) film na 9
Stilnes

Też byłem w szoku jak to zobaczyłem normalnie kapcie mi spadły :D
Szukałem tego po necie ale nie ma (narazie) :)
A co do samochodu to przecież "sejczęto" :D to prawie jak cienias :)

ocenił(a) film na 7
JaRoM

Nie dosc ze seicento to chyba jeszcze TeDe tam sie krecil
Ogolnie TVN robi ostatnio genialne zajawki, szkoda tylko, ze filmu nie potrafia porzadnie przetlumaczyc

ocenił(a) film na 7
pplx

Marki samochodu nie zapamiętałem, bo uważniej zacząłem się przyglądać dopiero jak zaczął się transformować:)

TVN faktycznie robi świetne reklamy filmów, jednak jeśli już idzie o ich tłumaczenie ot jakaś katastrofa!

Stilnes

a najlepsze, że w tle leci "Czinkłaczento" Letniego chamskiego podrywu.. grupa napisała i nagrała ten kawałek jak to mówią dla beki, a wyszło całkiem fajnie ;)

Stilnes

"No bo jeżeli Polacy potrafią robić takie efekty specjalne, to dlaczego nie widzimy tego w polskich filmach?"

Widziałeś "Katedrę"? http://katedra.filmweb.pl/
Polacy dużo potrafią :-)

ocenił(a) film na 7
aspro

Widziałem Katedrę i wiem że są tacy którzy potrafią robić animację na naprawdę światowym poziomie.

Chodziło mi o to, że jakoś w polskich filmach nie widać takich efektów.
Chociaż z drugiej strony ostatnio nie było od nas żadnego filmu tego typu, bo w Polsce to tylko komedie romantyczne i kino moralnego niepokoju kręcą:/

Stilnes

Fakt :/

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Stilnes

Reklama jest świetna! Zresztą - ostatnio tvn bryluje w reklamach do filmów - wcześniej znakomita do Kill Billa, teraz Transformers...

blek

Dokładnie!

ocenił(a) film na 8
Stilnes

A w ogóle to jaki ma być lektor w Transformers na TVN? Bo piszecie, że słabe tłumaczenie.

ocenił(a) film na 3
Demolishor2

Dobra reklama

ocenił(a) film na 7
Demolishor2

Nie chodzi tu o lektora a o tlumaczenie listy dialogowej
W TVN (zreszta nie tylko) jest tlumaczona kiepsko (vide "kopulodrom" w kill bill)

ocenił(a) film na 7
Stilnes

Reklama naprawdę świetna. Zaskoczyła mnie zupełnie tak puentą, jak i poziomem wykonania. Brawa!

Ogólnie zgadzam się z tym, że TVN potrafi ciekawie zareklamować swoje filmy. Czasem jednak spoilery jakie w nich umieszczają mnie również potrafią zadziwić (np. reklama "Mission:Impossible" w której były pokazane zakończenia chyba wszystkich scen akcji).

ocenił(a) film na 8
AeMCe

Polacy wiele rzeczy potrafią, np T800 w T:S to robota Polaka, ale dlaczego takich efektów nie stosuje się w filmach PL ?? Może dlatego, że Polakom za bardzo nie chce się robić filmów S-F, więc nie ma konieczności stosowania cyfrowych efektów specjalnych :D

Stilnes

Fakt. Wyszło im to wspaniale.... TVN za szpanował....

ocenił(a) film na 7
Stilnes

Ależ VFX można stosować w każdej produkcji, nie tylko sci-fi. Na Zachodzie generowane komputerowo efekty we wszystkich filmach i serialach (bez względu na gatunek) to już etap, a nie opcja. Czemu nie w Polsce? Bo nie ma jeszcze takiej potrzeby. Mamy zdolnych grafików/animatorów i takie firmy jak np. Platige Image czy RMG. Jednak reżyserzy nie są przygotowani, boją się jeszcze sięgać po nowość jaką jest w polskiej kinematografii CGI. Wszystko idzie u nas do przodu i dojdziemy kiedyś do momentu, kiedy będzie można oglądać efekty wykonane przez rodaków w wielu rodzimych produkcjach filmowych i telewizyjnych. Pierwsze przykłady już można wymienić (filmy takie jak "Dublerzy", "Katyń", serial "Naznaczony"). To jest tylko kwestia czasu.

ocenił(a) film na 10
kAwkA

Ja liczę na film Hardkor44 tworzony przez Tomka Bagińskiego czyli właśnie przez Platige Image. Oby pokazali na co ich stać!!!

matrix29

Niestety film nie powstanie :/

ocenił(a) film na 7
Stilnes

A pamiętacie może reklamę (również z TVN) Troi i Domu woskowych ciał? Świetny montaż, Brad Pitt i Hilton wymieniali się namiętnymi spojrzeniami. Myślałam, że spadnę ze śmiechu z fotela.
Nigdzie nie mogę tego znaleźć. Na YT tego chyba nie ma. Wie ktoś, gdzie można to namierzyć? Byłabym wdzięczna.

bezdomna_

Też zaskoczyła mnie ta reklama...Pozytywnie. Aż przez chwilę pożałowałam,że nie poszłam do kina,hehehe.

luthien_page

straszne zaskoczyła mnie ta reklama filmu;)
mysle sobie ze polacy moga nakrecic Transformers 3,to dopiero by było,hahaha

Stilnes

Plus dla TVN-u, że stara się iść z duchem czasu i próbuje nowych form promocji. I to pomimo tego, iż target do którego była skierowana ta kampania wirusowa w jej wczesnej, internetowej fazie, nie jest jak na razie główną grupą kształtującą im oglądalność.

Zresztą pod względem technicznym i wizualnym TVN jest moim zdaniem najbardziej profesjonalną z polskich stacji ogólnodostępnych. Nawet takie programy jak ten ich sztandarowy "Taniec z gwiazdami" realizowane są profesjonalnie, w przeciwieństwie do uderzających zazwyczaj kiczowatą scenografią, amatorską oprawą graficzną i kiepskim poziomem prowadzenia, programów rozrywkowych Polsatu czy TVP.

Mikez

"Zresztą pod względem technicznym i wizualnym TVN jest moim zdaniem najbardziej profesjonalną z polskich stacji ogólnodostępnych. Nawet takie programy jak ten ich sztandarowy "Taniec z gwiazdami" realizowane są profesjonalnie, w przeciwieństwie do uderzających zazwyczaj kiczowatą scenografią, amatorską oprawą graficzną i kiepskim poziomem prowadzenia, programów rozrywkowych Polsatu czy TVP"

Zgadzam się. Pod względem technicznym TVN wymiata :D

ocenił(a) film na 9
kenexgro

Ale wykopałeś ;)

Stilnes

Reklama była rewelacyjna. Jeśli TVN będzie ponownie puszczał film "transformers" pewnie znowu ją zobaczymy ;)

ocenił(a) film na 10
kenexgro

hej.mam pytanie wuesz w których momentach były przerywany film na reklame albo ile było reklam prosze odp jesli wiesz z góry dziękuje

Stilnes

Super!