jedynka najlepsza 2 i 3 tez rewelacyjna mam pierwsze 2 na dvd i czekam teraz na trójke zeby skompletowac trylogie....jak dla mnie to gwiezdne wojny przy tym sie chowaja ale to tylko moje skromne zdanie i kazdy ma swoje gusta
Racja, każdy ma swoje gusta. Dobrze, że tak mało osób ma gusta jak Ty.. Transformers najlepszą trylogią sf... Prych... chyba dla 10-latków.
Bez przesady. Naprawdę wysoki poziom trzyma tylko pierwsza cześć, trzecia też jest fajna ale gorsza, a druga to już kompletne nieporozumienie.
Ja się jednak zgodzę ze spenzone że to rewelacyjna seria ale czy najlpesza to nie jestem pewien. Zdecydowanie najlepsza jest część 2 i 3 :)
3 jest najlepsza tylko brak Megan, później 1 a 2 najgorsza ale 2 i tak fajna za wzruszające zakończenie. a tak po za tym to spenzone masz racje TRANSFORMERS TO NAJLEPSZA TRYLOGIA SF !!!!!
Sylwex121 posłuchaj 1 nie jest najgorsza tylko jak na moje gusta Rewelacyjne arcydzieło i wzruszająca scena jak się obejrzy po 1 roku jak autoboty spadają na ziemię. tylko takie są moje gusta każdy ma inne.
P.S Najśmieszniejsza scena jest jak Glen ten Murzyn co był Hakerem Wrzeszczy do swojej babci "Shut Up Grandma!" czyli Zamnknij się Babciu! naprawde.
Oglądałeś starą trylogię Star Wars? Jeśli chodzi o Transformersy to jedynka naprawdę dobra. Część druga to porażka a część trzecia średnia.
Jako trylogia to ta seria jest niespójna. Megan nagle wywalili, brakuje naukowców, brakuje Voighta, Optimus i Megatron to chyba zginęli i zostali wskrzeszeni w każdej części :P Ogólnie cuda na kiju. Najlepsza trylogia SF to chyba Powrót do przyszłości, ewentualnie Matrixy. Na pewno nie StarWars- tego się nie da oglądać w dzisiejszych czasach
"Na pewno nie StarWars- tego się nie da oglądać w dzisiejszych czasach" - tym komentarzem spowodowałeś jedynie to, że nikt cię już nie weźmie na poważnie.
Najlepszą trylogią s-f było, będzie i pozostanie Star Wars, czy komuś się to podoba czy nie. A dlaczego? Z prostych faktów. Po pierwsze jest to seria, która miała ogromny wpływ na kino i kulturę współczesną i pozostaje jednym z arcydzieł kina oraz fakt, że jest największym i najpopularniejszym uniwersum, czy to książkowym, czy to filmowym jakie kiedykolwiek zrobiono. Żadna inna seria nie może się temu równać. Najbliżej jest Władca Pierścieni, ale to już nie s-f.
Ty serio z takim wyróżnieniem dla Transformers czy po prostu prowokujesz? Bo seria ta jest świetna i się wyróżnia, ale to jednak zdecydowanie za mało, pozdrawiam.
Generalnie to Bayowskie Transformersy mają niewiele wspólnego ze Sci Fi, to bardziej jakieś Cosmic Fantasy, z nauką to ma niewiele wspólnego, z sensem ogólnie też nie.
Powiem ci tak, nazywanie Transformers najlepsza trylogia SF jest obraza dla takich trylogii jak Gwiezdne Wojny (1977-1983) czy Powrot do Przyszlosci.
Sam powiem szczerze ze Transformers to moj guilty pleasure, ale nie ogladam tego czesto i nie mam tego na DVD/Blu Ray i nigdy raczej nie kupie, powiem ci dlaczego.
Otoz Michael Bay to nie rezyser, Michael Bay to nie producent, Michael Bay to czlowiek ktory robi filmy (seksistowskie i rasistowskie w dodatku) po to zeby zarobic na 15 letnich strzylach ktorzy popatrza na odrobine eksplozji czy modelke z GQ i poleca do kina sie po podniecac przez 2 godziny.
To jest facet ktory zrobil 4 razy ten sam film, to jest facet ktory produkuje filmy komercyjne jak remaki piatku 13 czy koszmaru z ulicy wiazow, ktore powtaly po to zeby dzieciarnia poleciala do kina zeby dostali kase.
To jest facet ktory zapytany nie dawno czy obchodzi go to co ludzie mowia o Transformers, powiedzial "Nie, i tak ten film zobacza", i to chyba pokazuje jacy ludzie ogladaja jego filmy i jaki on jest.
Wywalil Megan Fox z Transformers 3 bo nazwala go Hitlerem, tym czasem 3 lata pozniej sie z nia pogodzil i ta gra April O Neal w TMNT, dlaczego ona gra w tym filmie?
Bo Bay wie ze jak wrzuci to beztalencie do swojego filmu gimbaza pojdzie i on dostanie kase.
A to jest wlasnie to czego nie powinnismy robic, bo jak zobaczy ze T4 i TMNT sie nie sprzedaja, nie zrobia sequeli, i moze zaczna sie starac.
Jest tyle dobrych rezyserow, ktorzy robia wspaniale filmy ktorych nikt nie zobaczy bo Bay wrzucil eksplozje do filmu i ludzie sie jaraja, a nie ma czym.
Szczerze, wole Schumacherowskie Batmany od filmow Baya, czesto to filmy gorsze, ale Schumacher zrobil dwa kiepskie, komercyjne filmy bo studio mu kazalo i nawet wzial wszystko na siebie, a Bay robi to bo chce kasy i tyle.
Wie jak zachecic dzieciarnie do zobaczenia jego filmow i to robi, nawet sie nie starajac zrobic dobre filmy, bo mu nie chodzi o to by film byl dobry, tylko zeby sie sprzedal.
Serio, wole dac kase Tarantino, Nolanowi, Jacksonowi, bo wiem ze jak zaplace to dostane film, nie produkt ktory ma na celu wyludzenie kasy od napalonych gimbusow.
wszystko ok :) no, ale.... (trzeba dodać :P) Megan Fox nie zagrała w trójcę bo Pan wielce szanowany Spielberg jej nie chciał bo to jego nazwała Hitlerem nie Bay'a (dlatego zagrała w TMNT bo wcale nie była z nim pokłócona) to tak tylko dla wyjaśnienia :P