Co chcielibyście zobaczyć w drugiej części? Ja niezanm tylu robotów co niektórzy i niewiem skąd niektórzy znają nazwy robotów tych których w pierwszej częsci niebyło. Domyślam się że z różnych innych filmów o transformerach ale niejestem pewien. A oto co ja chciuałbym zobaczyć w drugiej części filmu.
Starscream odlatuje na początku filmu na Cybertron po reszte Deceptów. Wszechiskra zabiła tylko Megatrona ale sama niezostała zniszcona i została uwięziona w piersi OPN1 (Megatron). To co wrzucili do tego Ocenau zostało zniszczone ale wszechsikra jest zrobiona z czegoś innego i niezostała zniszczona ale jest gdzieś na dnie głębi Lorentyńskiej. Decepci wiedzą o tym ponieważ wszechsikra połączona z iskrą Megatrona dała im znać o tym. Z Cybertronu ze Starscreamem wracem 10 Deceptów żeby odzyskać kość. Autobty towarzyszą dalej Samowi i Mikaeli (oni powinni zostać w filmie napewno) niewiedząc nic o powrocie na Ziemie Deceptikonów. Starscream jest teraz władcą Deceptów takim jakim był Megatron. Zarządza że najpierw policzą się z Autobotami którzy zabili Megatrona a później odzyskają Wszechiskre. Do Autobotów dołanczają nowe roboty (tylko kolejne samochody) żeby walka była wyrównana. Po pewnym czasie Decepci tak jak to było w pierwszej części uderzają żeby pobrać dane gdzie dokładnie znajduje sie wszechsikra. Ludzie niebyli przygotowani na kolejny atak dlatego znowu zgineło wiele osób. Maggie odkrywa że poraz kolejny jest włamanie do systemu i powiadamia o tym ludzi z Sektora 7 który jednak niezostał usunięty lecz służył w innych celach. Ci znowu zjawiają się w domu Sama i o wszystkim mu mówią. Ten kontaktuje się z Optimusem poprzez swój samochód (niepamiętam jak on się nazywał). Optimus kiedy się o wszystkim dowiedział powiadomił reszte Autobtów którzy wyruszli w niedaleką podróż żeby zniszczyć Deceptów. Staczają walke którą Autoboty wygrywają lecz nikogo niezabijają. Decepci po pewnym czasie znowu uderzają tym razem doprowadzająć już do śmierci kilku robotów. Nagle na Oceanie pojawia się nowy robot który jest łądzią podwodną i on odnajduje wszechiskre. Wszyscy Decepci się łączą żeby zniszcyć Autoboty i prawie im to się udaje. Lecz kolejną niespodzianką jest ożywienie Megatrona który przechodzi na strone Autobotów dlatego ze reszta Deceptów niechciała mu pomóc. Starscream ponownie musi odlecieć na Cybertron i się ukryć. A Megatron i kliku innych eceptów szykują spisek przeciw Autobotom i Stracreamowi. Megatron ma być z Atobotami a reszta Deceptów z Blackoutem (on chyba niezginoł) na czele zabija Starscreama i Decepci są znów z Megatronem. I tak kończy się druga część. Oczywiście film rozpoczyna się od wylotu Starscreama na Cybertron ale później pokazywani są Sam i Mikaela oraz rozice Sama. Niewymyśliłem narazie niczego więcej o ludziach o których też powinno być dużo. Bo co to za film w którym niema ludzi.
Powiem szczerze, że to co opisałeś było by w sumie powtórką tego samego... a "mitologia" transformersów ma troche do zaoferowania... powiedzmy, że zostaniemy przy samym szkielecie twojego wątku... ale pare rzeczy trzeba chyba zmienić...
Megatron po stronie Autobotów... hmmm... nie przejdzie... nie wiem na ile oglądałeś kreskówke... ale Megatron to zło, koniec kropka. To nie moje widzimisię ale poprostu tak jest...
Starscream owszem miał zawsze charakterek zdrajcy, ale nigdy nie miał tej władzy i mocy, żeby obalić Megatrona...
Co do ponownego pojawienia się Allspark... mam wrażenie, że ten obiekt sie wysłużył... podejrzewam, że prędzej było by możliwe że Allspark wraz z Megatronem się zrosną w głębinach morskich i dzięki temu dojdzie do narodzin Galvatrona...
Oczywiście na ziemie musi dotrzeć więcej robotów, ale ze względu na szkielet wątku Transformersów, powiedział bym, że przede wszystkim powinien pojawić się HotRod, czyli zastępca Optimusa po jego śmierci...
HotRod przejmując pałke po smierci Optimusa stał by się Rodimusem Prime, czyli kolejnym przywódcą. Samo pojawienie sie Rodimusa więc sugeruje śmierć Optimusa, czyli powinniśmy się zdecydowanie nastawić że Optimus pyknie w kalendarz jak nie pod koniec 2 części to gdzieś w trakcie 3iej.
No i na tym bym zamknął trylogie albo duologię Optimusa... wszystko szlag trafia. Dzieje sie zło, Autoboty tracą przywódcę, a ziemia jest bardziej zagrożona niż kiedykolwiek... bowiem Galvatron jest znacznie silniejszy niż Megatron, a Rodimus jest za młody i nie ma tej siły co Optimus.
Oczywiście mam nadzieje że sam Allspark i historia Cybertronu zostanie opowiedziana w zajawkach albo rozmowach głównch postaci...
No i to by dało oczywiście wspaniały punkt wyjściowy na kolejną duologię/trylogię, tyle że tym razem Rodimusa. Ciągnąc wątek z kreskówki (bardzo luźno) walka przenosi sie także do kosmosu oraz na sama planetę Cybertron.
Świetny smaczek był by powrót Optimusa z zaświatów (fanowie pewnie kojarzą odcinek Dark Awekening, kiedy rozwalony Optimus niczym zombie wraca do żywych i staje się zagrożeniem dla obu walczących frakcji).
Ogólnie rzecz biorąc można z tych robotów wyciągnąć jeszcze tyle różnych odjechanych rzeczy że styknie na conajmniej 2 trylogie. A pierwszy film dopiero praktycznie ustawił figurki na szachownicy.
Chciałbym żeby faktycznie postarali się rozłożyć wątek na kilka kolejnych filmów. Gdzie każdy film dla siebie będzie skończonym dziełem, ale całość będzie opowiadać większą historię (troche jak Gwiezdne Wojny).
No... takie tam moje przemyślenia ;)
Witam
Do p.lucasp:
Megatron nigdy nie przejdzie na stronę autobotów , w całej historii komiksów i serii animowanej tego nie uczynił i mam nadzieje ze to się nie stanie.
Co do reszty to pomysł taki sobie, troszeczkę odgrzany obiad.
Do: Kondorr
Starscream w serii komiksów stal się najpotężniejszym robotem poprzez wchłonięcie Matrixa ? filmowego Allspark, wyniszczając ogromna liczbę transformersów z obu stron, Megatona wtedy nie było bo został wcześniej zniszczony, ale jakby Megatron był wtedy obecny jako pierwszy by oberwał od Starscreama który zazdrościł mu władzy która miał nad Decepticonami, w serii animowanej Starscream zdradza Megatrona (który był wykończony po wygranej walce z Optimusem) pozbywając się go w otchłani kosmosu i wtedy objął władzę choć nie na długo.
Co do pomysłu: powstanie Galvatrona z polaczenia Allspark to mi się nie podoba, w komiksach jak i tv Galvatron powstaje z Megatrona poprzez działanie Unicrona i inaczej tego sobie nie wyobrażam ;]
Jeśli chodzi o kolejne części filmu to fajnie by było gdyby znalazly się takie elementy:
Powstanie matrycy autobotów ze szczątek Allspark która mógłby Optimus nosić w piersi jak to było w komiksach czy serialu,
Cybertron, który staje w zagrożeniu Unicrona, i ukazanie powstania Cybertronu i Transformersów,
Powstanie dinobotów,
Pod sam koniec 2 części filmu zmartwychwstanie megatona, jako ze go trudno zniszczyć ;] i zapowiedz 3 części !
Rewelacyjnym posunięciem było by rozpoczęcie wątku headmasters oraz targetmasters, ale to juz w 3 czesci ;p
Transformrsi których chciałbym zobaczyć w 2 części to:
Unicron ! ? obowiązkowo ;]
Shockwave ? zarządzający Cybertronem i walczący z garstką pozostałych autobotów
Laserbeak ? zabraklo mi go w 1 części tak samo jak Soundwave, niby był Frenzy ale to nie to samo ;]
Obowiązkowo Constructicons zmieniajacy się w Devastatora
Po stronie Autobotów:
Ekipa z Cybertronu mile widziani:
Hot Rod ? przywódca resztki autobotow na Cybertronie
Ultra Magnus ? doradzałby młodemu Hot Rodowi
Kup ? mądry dziadziu ;]
Blurr ? i jego super mowa
Arcee ? miała być w 1 części na szczęście z niej zrezygnowano
Na ziemi:
Dinoboty ! - obowiązkowo
Mirage ? i jego hologramy
Wheeljack - skonstruuje dinoboty w które matryca tchnie życie
Aerialboty zmieniający się w Superiona i walczący z Devastatorem
Ale mi niechodzi o to zeby Megatron przechodził na strone Autobotów tylko zeby to było tak na niby ale tylko po to żeby zabić Starscream'a
Dinoboty to słaby pomysł. Skąd one nagle miałyby się wziąć. Sądze że niepasują do tych robotów.
p.lucasp jezeli chodzi o dinoboty to powstaly one na Ziemi! skonstruowal je Wheeljack wraz z Ratchetem za zgodą Optimusa przy pomocy teletranu (jego skanowania szczatek dinozaurów) w odcinku 01x08 sos dinobots, pojawiają sie tez w komiksie, a postac Grimlocka przywódcy dinobotów przewija sie nie raz w komiksach i animowanej wersji chociażby odcinek 03x25 grimlock's new brain w którym tworzy Technoboty które razem tworzą Computrona
Wracając do megatrona to wybacz ale jeśli Megatron chcialby zniszczyć Starscreama nie zwracałby sie z tym do Autobotów, którzy są najwiekszymi wrogami o czym mozna przeczytać w komiksie wydanym przez IDW Publishing pt: Megatron Origin, tylko rozprawiłby sie z nim sam, Starscream jest za słaby żeby mu sie sprzeciwić poza sytuacjami gdzie megatron jest osłabiony, a nawet wtedy zazwyczaj z nim sobie radził lub gdy Starscream wchłania cześć Matrixa w komiksie Transformers US #50 na szczeście Megatrona nie było wtedy na Ziemi, przebywał na Cybertronie bez pamieci o czym dowiadujemy sie z transformers US #57
Ale mi nie o to chodzi. Niechodzi mi o to że on będzie z Autobotami tylko przyłączy sie do nich na niby ale walczyć dla nich niebędzie.
A wiecie może skąd wziąć te komiksy bo ja ich niedużo czytałem. A i ską wziać filmy. Dajcie jakies namiary jak możecie.
Wie ktoś może gdzie można znaleźć komiksy i filmy Transformers? Ja szukam i niemoge nic znaleźć. Proszę o jakieś namiary.
Jeśli już czytać komiksy, to te o generacji 1 Marvela. Można nadal dostać je na allegro. Szukałem kiedyś strony, na której możliwe byłoby czytanie ich online, ale nic nie znalazłem. Jeśli ktoś coś wie...
Wolę komiksową wersję powstania dinobotów. Gdy statek kosmiczny autobotów Arka rozbił się miliony lat temu na Ziemi, pojawił się decepticon Shockwave aby dokończyć zadanie. Ledwo działająca Arka ożywiła piątkę autobotów w celu obrony przed zagrożeniem. Przybrały one formy istot zamieszkujących region - dinozaurów. Ich walka z decepticonem zakończyła się tym, że wszyscy wylądowali w pełnym ropy bajorze i zakonserwowali się na lata. Później je odnaleziono.
Niestety w filmie nie ma Arki.
:( niestety, a Arka jest jedną z ikon serii Transformers, może w drugiej części pozostałe autoboty przylecą na Ziemię Arką, oby fani przekonali Bay'a do tego pomysłu
A co do nowych robotów to ja chętnie bym zobaczył z Autobotów:
- Jetfire -(mogliby go stworzyć na Ziemi jak to było w komiksach, za pomocą resztki Wszechiskry którą Optimus zabrał)
- Mirage - byłoby efektownie, te jego hologramy:)
- Grimlock - musowo:), na Ziemi mógłby przybrać formę T-rexa, skoro Skorponok się przyjął to T-rex tez by uszedł;)
Arcee nie!! nie wiem jak dla was, ale dla mnie kobieta - robot to już przegięcie na maksa, ledwo ją przełknąłem nawet w The Movie,
z Decepticonów:
- Shockwave - chyba wszyscy fani chcą tej postaci:)
- Laserbeak - brakło mi tego ptaszyska w jedynce:)
- Devastator - słyszałem pogłoski że Bay chce go wykorzystać w dwójce, niby ma się zmieniać w lotniskowiec, popieram pomysł
Poknocili troche z nazwami, bo Devastator, był ale to nie ta postac co w komiksie czy serialu :( i tu straszna wtopa, powstawal on z połączenia 5 robotów - co fajnie by było zobaczyć na dużym ekranie(Scrapper, Hook, Mixmaster, Scavenger, Bonecrusher) ten ostatni był w filmie i nawet jego wygląd pasował do Constructiconow,
tak samo Skorponok w komiksach i serialu jest całkiem inna postacia, należy do grupy Headmasters, zamiast Skorponoka miał być Ravage ale zrezygnowali z niego co moim zdaniem było błedem ;/
"Starscream w serii komiksów stal się najpotężniejszym robotem poprzez wchłonięcie Matrixa ? filmowego Allspark,"
Wrong. Starscream wchłonął "bazę podstawową" nie matrycę.
To ja też się przyłączę. Devastator powstawał z sześciu robotów (jeszcze Long Haul). :)
Pozdro.
Co do arki mogła ona wylądować tylko była ona nie wspomniana w filmie ponieważ nie wymagała tego fabuła.
Co do Dinobotów mogły to być transformery które wylądowały w jakimś magazynie przechowującym rekwizyty z "Jurasik park-u " albo coś w tym stylu
z reszta poczekamy zobaczymy