7,3 308 tys. ocen
7,3 10 1 308315
6,1 36 krytyków
Transformers
powrót do forum filmu Transformers

Czesc. Przed wczorajszym seansem nigdy nie tykalem transformersow, wczoraj obejrzalem ten film po raz pierwszy i powiem ze na prawde mi sie podobal. Bajeranckie samochody, kupa wbuchow, efekty specjalne, elementy humorystyczne, malutcy zolnierze rozwalajacy wielkie zle roboty w stylu Jasona Stathama i Shia&Megan wraz z ekipa OptimusaPrime'a, ktorzy ratuja swiat, rozwalajac pol miasta. Czego chciec wiecej od filmu sf? Po prostu swietna rozrywka.
Wydaje mi sie ze duzym minusem dla osob negatywnie odbierajacych ten film jest obsada, a scislej Megan i Shia, dla ktorych ta pierwsza to plastikowe, wytapetowane beztalencie, a ten drugi to nieopierzony zyd, ktory rowniez mimo braku talentu odziwo dostaje coraz to lepsze propozycje od najlepszych rezyserow Hollywood. Dla mnie Shia to dobry aktor, ktory ma przed soba przyszlosc, jest jeszcze mlody a zagral juz w wielu dobrych filmach, glownie to kino akcji, ale stojace na wysokim poziomie. Megan ma dobrze wygladac na ekranie i moze nie jest najbardziej utalentowana aktorka w Hollywood, to moim zdaniem spelnia swoja role w filmach, jednym slowem daje rade.
Film dostaje ode mnie 7/10. Moim zdaniem to produkcja ktora w 100% spelnia swoja role, jest akcja, jest zabawa. Rozrywka na najlepszym poziomie.

pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
dolce8

Dobra recenzja, ale jeśli to według ciebie film to rozrywka na najlepszym poziomie i jest taki dobry to dlaczego tylko 7? ;)

ocenił(a) film na 8
miksi994

Moze masz racje, badz co badz ogladalem ten film w ekstremalnych warunkach, bo na TVN. Film przerywany 20minutowymi reklamami, z pewnoscia nie nadaja mu nowych barw. Na pewno film bede ogladal drugi raz na dvd, Moze wtedy zmienie ocene, na lepsza, bo jak mowilem Transformersi to moim zdaniem rozrywka na najwyzszym poziomie. :)

pozdrawiam

ocenił(a) film na 9
dolce8

jeśli masz możliwość oglądnij film w wersji oryginalnej, z napisami i w systemie 5.1 - 100 razy lepszy efekt

dolce8

Racja, film super, brawa dla grafików i wszystkich tych co pracowali nad filmem.

ocenił(a) film na 8
dolce8

ja tez wczesniej nie ogladalam dopiero teraz sie pokusilam jednak nie lubie ogladac filmow tego typu kiedy mi ciagle reklamami przerywaja ale film dobry swietne efekty i niezla gra mlodego shia :)

ocenił(a) film na 10
socco333

o tak ten chłopak tez mi sie podobał;) i nie rozumiem jak ktoś mówi ze był najsłabszym punktem tego filmu..

ocenił(a) film na 8
miksi994

ja tez nie uwazam ze jest zdolny jest mlody i jescze ma czas ale swietnie zaczyna i uwazam ze bedzie z niego swietny aktor ;)

socco333

Zgadzam się :)