Jeśli mam być szczery, to jak widze niektóre autoboty to się zastanawiam, czy ja oglądałem tę samą bajkę, na której rzekomo wzorowali się twórcy filmu... Optimus Prime przypomina bardziej Spider-mana niż starego, dobrego Prime'a z jedynej-slusznej-serii-Transformers czyli Generation One (G1). To samo się tyczy Ironhide'a, który W NICZYM
... $#!%#$%#$% ... nie przypomina pierwowzoru z tej samej serii. Wiadomo, że źle by to wyglądało, gdyby wyglądali jak klocki, ale kurde no, te roboty jakies takie dziwne... co nie oznacza ze mi sie nie podobaja, wlasciwie to sa zajebiste, ale szkoda ze ciezko bedzie zidentyfikowac swoich ulubionch bohaterow z bajki z tymi z filmu... Bo Starscream oprocz tego ze sie zmienia w jeta to tez nie przypomina pierwzozoru. Szkoda.
po pierwsze:ludzie pracujacy przy filmie projektujac filmowe wersje robotow musieli wykazac sie kreatywnoscia i wlasna pomyslowoscia!!wkoncu to artysci!!gdyby zerzneli wszystko po kolei jak idzie z kreskowki to nie wykazali by sie zbytnio swoim artystycznym wkladem:)))
po drugie:czy gdybys zobaczyl na ekranie pudelkowate ,sztuczne az do bolu roboty, to czy podszedl bys do filmu z powaga na jaka zaslugiwac powinien????watpie!!!czy uwiezylbys ze te chodzace pudla moga byc super zawansowanymi technicznie przybyszami z kosmosu????watpie:)))
a tworcy musieli zaprojektowac roboty w ktore widz uwierzy i nie wybuchnie smiechem na ich widok:)))musieli dokladnie przeanalizowac kazdy etap transformacji aby wygladal dosc realistycznie:)))wiec spojz na to bardziej subiektywnie i zastanow sie nad powyzszymi punktami:)))
pozdro:)
Podpisuje sie pod Twoim postem ;-) mimo wszystko Prime jest zdecydowanie zbyt wychudzony :D A Ironhide w ogole sie nie przypomina. Za to Starscream pierwsza klasa, mimo naprawde istotnych roznic. To jak sie transforumuje jest MEGA zajebiste :D
no hehe ta transformacja przy ladowaniu:))hehe swietna:)))prime tez w sumie sie fajnie zmienia:))a co do jego postaci w filmie...rzeczywiscie za chudy:((((((((((a to troche niszczy jego postac w oczach widzow:)))odbiera mu tego wyrazu potegi i sily:)))no ale coz!!nie bede sie czepial pierdol!!film bedzie zajebiocha:)))))))))))
aha mam pytanko...co to za transformer ktory wychodzi z basenu???nie jest to IRONHIDE jak niektorzy sadza..za chudy jak na niego:)))??????
Aha, w kwestii Ironhide'a, to pojawia sie on dokladnie w minucie 02:01 drugiego zwiastuna filmwebowego, z tego co mi wiadomo.
w ktoryms tam spocie byla taka scena ze ten owy tajemniczy robot zeskoczyl z dachu i tak jakby ozywil JAZZA stojacego na wystawie w salonie jakims samochodowym!!!!!?????o co chodzilo??????no i znowu pojawia sie pytanie co to za robot jest noo???:)))))))))))))
On nikogo nie ozywil tylko to byl wlasnie Jazz w cybertronskiej formie robota zeskoczyl z dachu i szukal alt-mode i znalazl w salonie samochodowym pontiaca Solstic i go przeskanowal by potem sie w niego transformowac:)
dzieki za wyjasnienie:))a skad ty to wiesz???????jestes pewien??to brzmi jednak troche wybujale:))))))))))
Tak było w filmie animowanym oraz w komiksie marvela. Sonda sprawdzał dobre formy alternatywne dla autobotów i decepticonów.
noo optimus jest wielki i nie dziw sie!!wkoncu taka ciezarowka jest wieksza niz jakis tam np. camaro:))))ratchet,bonecrusher,brawl tez beda wieksi niz inne:)))no i megatron:)))
No moze troche wybujale ale jestem pewien na sto procent:) wiem to bo jestem fanem transformers i fan takie rzeczy powinien wiedziec. Pozdrawiam
nie no ok:))szanuje twoja opinie na ten temat, twoje zdanie ale powiedz mi czy jestes pewnien na setke??i czy wiesz to z jakiegos pewnego zrodla??bo ja musze to wiedziec:)))))))
hehehehehe coraz ciekawszy sie ten filmek robi:))))))))
Tak jestem pewny na sto procent a skad wiem to moja slodka tajemnica:)) Jazz w tej scenie szukal sobie alt-mode i dlatego przeskanowal tego Pontiaca. tez ciekawa rzecza jest dlaczego Bumblebee ma dwa alt-mode w filmie- to tez wiem:)))
noo to pisz co wiesz:))))))))))ciekawy jestem jak cholera:))wiesz przeciez ze innym trzeba pomagac:)))))))))))))hehehe
nie no nie bede pisac bo to spoiler jest wiec niechce ludziom psuc zabawy. Sam jestem wkurwiony ze to wiem:(
Coś się tego tak przyczepił? Małe dzieci wiedzą, ze transformery skanują obiekty, w które później będą się zmieniać ;]
właśnie mi się wszystko podoba oprócz Starscream'a, ma łeb jak jakieś ptaszysko ;p a na tym trailerze kiedy Megatron gniecie jakiegoś pewnie autobota to kto to jest ? bo chyba nie Optimus bo jakoś tak za mały jest ;p
http://pl.youtube.com/watch?v=aEGXOlkjh5M&NR=1
Tutaj dobre jest xD Ironhide taki mały ? ;p ja bym postawił że to Jazz
http://pl.youtube.com/watch?v=dQxU_NIjlb8&NR=1
Tu jak ktoś chce może zobaczyć jak Bonecrusher się transformuje ;)
Jazz byłby srebrny, a tamtej jest czarny....a w ogóle, to Megatron trochę większy jest od reszty ;]
No ale żeby aż tak ;p to tak jak kogoś kto ma z 160cm postawić z kimś kto ma 210cm ;p mam nadzieję że Optimus będzie równy z Megatronem.
Z basenu wychodził IronHide w cybertronskiej formie.Autoboty nie zmianiały sie standardowo w ziemskie maszyny ( przyznacie ze roboty z kosmosu które zmieniaja sie odrazu w ziemskie maszyny to byłby głupi pomysł)
Dlaczego obca cywilizacja i zaawansowany robot zmienia sie w ziemski samolot albo samochód?? Przeciez oni powstali zanim na ziemi była taka technologia to co ludzie sie na nich opierali?? Wiec chyba rozumiecie.
Fajnie to wymyslone zostało. Poporostu Maszyny dotarły na ziemie i tutaj wybierały to w co chca sie przetransformowac . Optimus po wyjsciu zauwazył przejezdzajaca ciezarówke i w nia sie zminił.
IronHide po wyjsciu z basenu na podjezdzie tego domu zmianił sie w samochód który stał akurat przed tym domem (chyba jakis pickup).
Ten mały co megatron go gniecei to jazz wiem bo ogladałem film.
Troche sie znam na transformerach ale specem nie jestem jak ktos ma jakies pytania to jesli bede wiedział to odpisze mail radek0809@wp.pl
Dzięki radek0809,że powiedziałeś z początku myślałam że ten gościu z basenu to Megatron,a w filmie ponoć największy ma być Blackout...
Jak na moje oko, to zdecydowanie największym robotem jest Megatron.
Ogromny jest też Devastator (Browl), do tego dochodzi jeszcze Optimus, później Blackout i Bonecrusher. To ci najwięksi Transformersi.
I tak jeżeli Megatron wyraźnie jest największy, to już różnice między pozostałymi nie są aż tak widoczne. Są bardzo podobnej wielkości...
Optimus do Megatrona ma się mniej więcej jak facet 190cm i 200cm. Z drugiej strony może to być jedynie złudzenie. 'Panowie' mogą być podobnego wzrostu, ale Meguś jest o wiele potężniej zbudowany. Prime faktycznie jest chuderlakiem w porównaniu do przywódcy Decepticonów.