Mój temat w którym daje link do zwiastunu, został jużnajprawdopodobniej skasowany przez Shemak. No to zakładam drugi bez linku (tego nie możesz mi skasować).
Moje odczucia po zwiastunie, zero klimatu, za krótki, spodziewałem sie fajnej muzyki, dostaliśmy tylko kilka widowiskowych ujęć. Teraz mamy pewność że film od strony wizualnej będzie świetny.
Jednak jeszcze nie skasował, ale ten też mi się nie pokazuje, to musi być błąd na forum.
Fajowy! Tylko szkoda, że tak mało Transformerów widać - albo urywki, albo ich postacie są przyciemnione :/ Ale i tak ten zwiastun jesy diżo lepszy od dwóch poprzednich i to znacznie...
"Zwiastun duzo lepszy niż dwa poprzednie" - na razie pojawił sie tylko jeden zwiastun, ten drugi to zapewne bardzo dobry fake, ten który znajdziemy pod tematem Longera.
"Tylko optimus rozpoznawalny" - prawie wszystkich rozpoznałem, zapraszam na mój blog, tam są zdjęcia robotów z filmu.
""Zwiastun duzo lepszy niż dwa poprzednie" - na razie pojawił sie tylko jeden zwiastun, ten drugi to zapewne bardzo dobry fake, ten który znajdziemy pod tematem Longera." Fakt... A, więc poprawiam się: "Zwiastun jest dużo lepszy od pierwszego" ;)
jakoś nigdy mnie transformersy nie kręciły, ale po zwiastunie również nie mogę się doczekać ekranizacji :D no ale w końcu michael bay robi ten film, więc raczej klapy nie będzie
Zwiastun dobry, nie zgodze się że nie ma klimatu, bo własnie przez jego minimalizm w muzyce i ujęciach tworzy nadzieje na dobry film bez nieustannej bezmyślnej napierdalani.
W zwiastunie widać jak autoboty jada jakąś tam drogą i doliczyłem się ich 8 ale są dwa identyczne jeepy ( zielone, niskie z widoczą ramą i bez dachu) oraz dwa jakieś rozmazane auta przed optimusem i obok dużego czarnego picupa ( którym zdaje się być Iron Hide ) oraz nie mam pojęcia kto wychodzi z basenu pod koniec zwiastuna.
jak nie wiecie kto jest kim, to poprostu wejdźcie na mój blog, tam ma ich zdjęcia (sąpodpisane) i całaliste robotów które pojawiąsiew filmie, a także ich wzrost.
kreskowka taka sobie ale film wyglada na ZAJEBISTY!!same efekty no i to jak roboty wygladaja jak sie transformuja no i efekty specjalne.Ten film zarobi fortune;D
Kto wychodzi z basenu ? - będąc na blogu Dartha Venoma i widząc ile jaki z transformerów ma wzrostu sądzę że z basenu wychodził Megatron. Ale patrząc na fotki to podobieństwa dużego nie było... :]
To był jedyny robot nad którym musiałem się zastanowić. Podekrzewałem tylko magatrona i Jazza, ale mu sie przyjrzałem, i to jest na pewno Jazz. ( no może nie na pewno, ale raczej) Megatron ma inną głowe, a jazz, ma raczej taka, widziałęm tylko rysunek wstepny,ma le to był raczej taki luźny rysunek, bo nie przypomina za bardzo tego ze zwiastnu, i nie przypomina żadnego Transforemsa.
Więc to jazz.
Jeżeli to był Jazz, to te 4 metry w filmie duże się wydawają (bo tyle podałeś że ten robot ma wzrosru);]
A niby czemu te cztery metry wydają się duze ... w trailerze możemy porównac go tylko do wzrostu małej dziewczynki.
Widze że to jakies nowe powiedzenie zamiast popularnego "Oglądałem już ten film " teraz wszyscy czytali już scenariusz, no chyba że ja jestem nie na czasie i teraz wypuszczają scenariusz do sieci przed filmem.
Jest jedna rzecz która mnie martwi a mianowicie obecność Bonecrush'era. Bo jeżeli go jakoś konkretniej unieszkodliwią ( a pamiętajmy że Transformersy to nie X-men i nie odradzają się częściej niż Jezus ) to nici w ewentualnej kontynuacji z Dewastatora za czym idzie nici z Omegi red czy Dinobotów. Zawsze mogą coś tam powymyślać ale jak zaczynają kombinować to różnie im to wychodzi jest pare przykładów. Wiem ze do ewentualnej kontynuacji daleko ale oby się moje obawy nie potwierdziły.
A jak się wyczyta amerykański oficjalny message board filmu, to się można dowiedzieć, że w skrypcie niektóre nazwy robotów to tylko tzw. 'placeholders'. Mają być zmienione w późniejszym etapie produkcji. Więc nie popisujcie się za bardzo ;) bo przynajmniej 3 postacie będą miały tak naprawdę inną nazwę niż w skrypcie.
Mth ma racje że to Iron Hide, ale może nam powie gdzie czytał scenariusz?
Wiem ze nazwy sąrózne, n.p. Blackouta, znlazłem pod inną nazwą, barricade, na niektórych stronach podpisany jest jako Brawl, a brawl ma jeszcze inną nazwe, i kilka innych też. Ale autoboty wszystkie mają takie same nazwy.