7,3 308 tys. ocen
7,3 10 1 308317
6,1 36 krytyków
Transformers
powrót do forum filmu Transformers

... i wcale mi nie chodzi o ilość robotów ale o długość ich obecności na ekranie. Autoboty za wiele nie "pograły" a Decepticony tylko "były". Wszystko przez to że nie potrzebnie napchali tylu ludzkich bohaterow. Ja rozumiem ze konflikt odwiecznych wrogow jest ukazany oczami Sama i jego przyszlej dziewczyny i to mi sie jak najbardziej podoba. Voight, Torturo, zołnierze ktorzy przezyli pierwszy atak Decepticonow, tez ok. No ale po co było wciskac na sile tego hakera i jego kolezanke. Nie wiele wnieśli do filmu. To jest jak dla mnie jeden z nielicznych minusow tego swietnego filmu. A, i mam pytanko. Starscream pewnie uciekl, ale do diaska co sie stalo z Barricadem??? Ostatnia scena z nim to na autostradzie a potem gdzies go wcielo. Czyzby tez zginal??

ocenił(a) film na 1
Tomashi_2

ja im dłuzęj oglądam to stwierdzam coraz wiecej niedopowiedzeń niejasności i wogóle... mozę już za stary i za głupi jestem...
niepodoba mi sie akcja z kostką i to zę roboty powstają z napromieniowania energia kostki jakiegokolwiek przedmiotu elektro/mechanicznego
i dalej - czemu decepticony wcześniej nie szalały tylko się ukrywały... kiedy przybyły??
czemu jest powiedziane zę - nie mozęmy dać megatronowi allsparka bo on chce stworzyć z naszej technologii nową armię- ale jak ? skoro od iluś tam lat jest zamrożony, działa tylko ten robocik- który jest nedzna imitacją soundvawea...
dużo jest tych nielubianych przezemnie wyczekiwań- az bohater wypowie kwestie aż pżęgna się z ukochaną - wtedy na ten czas jakby walka zamarła.
kolejna sprawa- kto naprawił Barricade'a?? Dlaczego koles ktory zrobił poślizg na dupie pod decepticonem nie zdarł sobie dupska do zera?? dalej jakim cudem rakietami dostał megatron skoro nie był oznaczony laserem? skad piloci wiedzieli ze megatron akurat był tym złym ?? co się stało z Starscreamem??
Czemu megatron wygłosił kwestię- znowu mnei zawiodłęś starscream? przecież nei mogł o niczy mwidzieć skoro był zamrożony? to chyb aukłon w stornę seri... stare reklamowe powiedzenie megatrona :D
a i wygląd starscreama to porażka tak jak i soundvawea... że o scorponoku to nie wspomne... a no i gdzi się schował barricade?
dalej - co z robotai- automatem do sevenupa, mikrofalówka i ????kieorwnicą??? <czmu nei zmienił sie cały cadillac tylko kierownica?? no masakra... a i czemu soundvawe dostał nowe <stare> caiło? skąd? od iskry dostał energii? ale skad dostał cześci do naprawy?? itp itd.
ogólnei wiem film tylko bazuje na uniwersum transformersy- i naprawdę jest fajny ale cała fabuła jest słaba jak to u amerykanów...

ocenił(a) film na 8
raven69

to ja mam pytanie roku, dawno oglądałem tą bajke itp ale może jest na to odpowiedź. Jeżeli te roboty były z innej planety to dlaczego zmieniały się w pojazdy które normalnie jeżdzą po ziemi ? Tir, chevrolet itp. ?

ocenił(a) film na 10
grygu

poniewaz one przybyly jako protoformy i dopiero nastepnie poprzez skanowanie dobraly sobie ziemskie formyw tym przypadku pojazdy roznegorodzaju a w bajce np.bron-jak megatron.zreszta bylo to pokazane zarowno w bajce jak i w filmie jak dobierali sobie nowe formy,w filmie jedynie megatron jej nie zmnienil

raven69

Czy Ty nie jesteś czasem ateistą? Masz znakomite zadatki na ateistę. Większośc osób (tzw. wierzących) bowiem nie docieka prawdy, stara sie nie zauważac nieścisłości i przekłamań, nie odczuwaja oni potrzeby dociekania prawdy jak ateiści.

Twoje odczucia odnosnie tego filmu znakomicie obrazuja odczucia ateistow wzgledem religii.

A moze jako ateista jestem przewrazliwiony na tym punkcie ;)

ocenił(a) film na 9
Tomashi_2

wstyd sie przyznac ale tez to ogladalem, do kina i tak pojde lae fakt fabula nie do konca trzyma sie kupy.
Podjaralem si troche filmem ale po obejrzeniu mam jednak kilka krytycznych uwag, przedewszystkim brak wogole charakteryzacji deceptikonow, ogolnie Jazz skoro mial zginac to mozna bylo troche bardzie rozbudowac jego charakerystyke. Motyw z hackerem fakt nie potrzebny.

Inna strona ze nazekac kazdy potrafi a jednak film trzeba bylo jakos stworzyc a gosc pewnie nie chcial robic 4 godzinnej epopeji jak Peter Jackson z LOTRem, choc ja osobiscie nie mial bym nic przeciwko temu :)

pozdrawiami

ocenił(a) film na 10
urigorn

fakt 4 godzinki to byloby cos i tez bylbym za tym.a Jazz?zawsze jest opcja ze ratchet zreperuje go w czesci drugiej i bedzie po kapitalce :-)

ocenił(a) film na 10
kajufilm

Moim zdaniem film by bardzo fajny. Jedynie, co mi się niepodobało, to to, że nie raz można nie było odróżnić Autobotów od Deceptykonów.

ocenił(a) film na 10
Fish40

mi to się wszystko podobało, tylko dręczy mnie to co się stało z tym transformersem ktory zmieniał sie w radjowoz ;/

ocenił(a) film na 10
merowing

nigel to w koncu podobają ci się transformersy czy nie ;]??

ocenił(a) film na 10
Frozen_2

efekty mi sie tylko podobają ale scenariusz jakos mnie nie przekonuje ;/ i jest duzo niewyjasnień np. co się stało z tym radiowozem?, i czyje slady tych pazurów były? Wolverina czy co???

ocenił(a) film na 10
merowing

podobno z tego co slyszalem Baricade czyli radiowoz, zostal doslownie rozkrecony przez Ironhide'a!!!widac to przez jakies 3-4 sekundy:)))))pozdr

Funny_Man

Barricade - Został zabity przez Optimus'a zaraz po skończeniu z Bonecrusher'em . Scena została usunięta z filmu ale za to znajduje się w komiksowej adaptacji filmu .
Starscream - Uciekł . Jest scena na/po napisach jak leci na Cybertron po posiłki .

Wiem to od pewnego zaciekłego fana Transformers ...