co z tego że nie jest cała animowana? jak dla mnie to będzie film dla 7latków a jednak sie ludzie jarają... jeszcze rzucaja hasłami Optimus bueheh może Vobis? ;] co Was w tym jara?
Ugodziłeś w serce fana Transformer'ów. To że tobie nie podobają się akurat "Transformers" to nie znaczy że innym też. Każdy ma swój gust i kto będzie chciał pójdzie na ten film. Ja wychowałem się na Transformersach i po prostu bardzo lubię tę a jakże infantylną historię.
I proszę nie porównywać Oppiego do PC-ta. Niektórych rajcuje nawet odgłos ich transformacji. Ja pójdę na film ze względu na sentyment do komiksu (i sentymencik do filmu) i dlatego że lubię kino sience-fiction.
Co mnie w tym jara, tak ? A więc wspomnienia i sentyment za dzieciństwem. Mam do tej pory wszystkie komiksy Transformersów jakie wyszły w polski przekładach oraz troche po angielsku. To jest podobna sprawa jak z innymi komiksami czy książkami przeniesionymi na duży ekran są fani którzy się "jarają" tym że ktoś postanowił ożywić coś co było tylko na obrazkach i w tekście. Myśle że ty też się czymś zachwycasz co mogło by zostać przeniesione na ekran i chętnie byś to zobaczył więc nie wiem po co ten prostacki chwyt z " film dla 7-latków", jak oczekujesz jakiś ortodoksyjnych fanów z którymi się można się pokłóci bo nic lepszego nie masz do roboty to idzi na forum Britney Spears i napisz że nie umie śpiewać lub coś podobnego, myśle że efekt może być piorunujący. Zresztą na filmweb'e tez są takie tematy.
Do Transfomersów przyciąga niektórych to że komiks jest poświęcony głownie robotom ,a to że są jacyś ludzie to sprawa marginalna po prostu inny świat.
na tej samej zasadzie mozna sie zapytac czemu ludzie jaraja sie takimi filmami jak:
6 Forrest Gump
17 Zielona Mila
22 Czas Apokalipsy
51 Donnie Darko
53 12 małp
55 Szósty zmysł
58 Sin City - Miasto grzechu
59 Poszukiwacze zaginionej Arki
64 Koszmar z ulicy Wiązów
65 Terminator 2: Dzień sądu
75 Kroniki Riddicka
78 Władca Pierścieni: Powrót Króla
79 Ghost in the Shell
84 Nieśmiertelny
88 Dracula
91 Batman
92 Truman Show
95 Shrek
sa to filmy z pierwszej 100 najwyzej ocenionych w kategorii TOP100 - Świat a z rzeczywistoscia maja tyle wspolnego co transformersy (jedne mniej drugie wiecej). mimo wszysto miliony ludzi oglada te filmy i sie nimi zachwyca - i to wcale nie znaczy ze oni sa dziecmi...
do tego jeszcze ten film u wielu wzbudza sentyment poniewaz jako dzieci ogladali transformersy a teraz moga isc do kina i zobaczyc jak historia z nimi dorosla do rozmiarow normalnego filmu. moga teraz bez obaw usiasc w kinowym fotelu i przypomniec sobie kim byli 30 lat temu... dlatego ten film juz w dniu premiery zarobi miliony i taki jest jego fenomen - tyle
jakbym był fanem to bym protestował przed dania roli reżysera Michealowi Bay'owi. Zrobi kolejny pełnowetrażowy "wideoklip" i co gorsza film ma być bez komiksowej formuły, tylko na poważnie:/