7,3 309 tys. ocen
7,3 10 1 308598
6,1 36 krytyków
Transformers
powrót do forum filmu Transformers

Świat ogranicza się Najświętszych Stanów Zjednoczonych Ameryki, a zniszczenie gatunku ludzkiego (czyli amerykanów) = zniszczenie świata, jakbyśmy byli jedynym gatunkiem na tej planecie. Film jest generalnie nudny. Ponad 2h efektów specjalnych na najwyższym poziomie (które są w zasadzie jedynym według mnie plusem tej produkcji), przy braku jakichś zaskakujących zwrotów akcji i choć trochę zawiłej fabuły, nie najlepszym aktorstwie i ścieżce dźwiękowej, w moim odczuciu, nie pasującej do scen to mierna rozrywka. Scenarzyści powinni poszukać innego zawodu, zamiast ogłupiać społeczeństwo.

Film dobry tylko jeśli ktoś lubi taką typową hollywoodzką papę dla mózgu.

ocenił(a) film na 8
mr_zielony

Jak dla mnie było ciekawie, nawet humorystycznie, efekty specjalne-świetne, papa dla mózgu? tak lubię papę dla mózgu? tak jaką ocenę wystawiam? 9/10. Ja bardzo miło spędziłem czas oglądając ten film, co ciekawe, wciągnął mnie bardziej niż Godzilla ;P

ocenił(a) film na 8
recyklerek

Kurde, wysłałem zanim napisałem wszystko xd

Film ma u mnie tak wysoką ocenę bo jest genialny w swojej prostocie, miał oczarować ludzi i to im się udało. Efekty bardzo fajne, przyznam się-jara mnie to, doszukiwanie się głębszej fabuł jest tu ewidentnym błędem, ten film, nie ma głębszej fabuły, i dobrze, bo takie filmy też są potrzebne.

Btw. Film dostał u mnie wysoką notę, bo jestem do bólu subiektywny aczkolwiek nie nazwałbym się chodzącym bezguściem :)