Trick

2010
6,1 30 tys. ocen
6,1 10 1 30376
4,5 10 krytyków
Trick
powrót do forum filmu Trick

ocenił(a) film na 7

Na kolana nie powala ale zupełnie dobrze sprawdza się w klasie kina rozrywkowego. Jako całość w mojej opinii wypada spójnie. Po przeczytaniu kilku tematów z forum można by dojść do błędnych wniosków przed obejrzeniem - fakt, że niektóre momenty są naciągane, ale powiedzmy sobie szczerze, nie wypada tego filmu traktować nazbyt poważnie, bo przecież nie lata w kategorii, której stawiamy wielkie wymagania. Jedynie Gruszka wypadła słabo, głównej roli nie grała jednak, to aż tak bardzo nie psuła klimatu. Z czystym sumieniem polecam.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
ocenił(a) film na 9
ortis_birion

Lepiej bym tego nie ujął. Zgadzam się z przedmówcą. :-)

ocenił(a) film na 5
ortis_birion

Na kolana nie powala na pewno , można obejrzeć ale bez rewelacji. No i ta ilość Renault to wielka przesada.....

ocenił(a) film na 7
tomekcis

Teraz w większości filmów komercyjnych pakowane są znaki firmowe znanych marek. Ludzie obejrzą i gdzieś w podświadomości zostanie to skojarzenie marki widzianej w filmie jako dobrej, bo na taką jest kreowana przecież, a potem to skojarzenie przy wyborze kupna może mieć niebagatelne znaczenie. Znak czasów. Ale nie zaniżałbym przez to oceny samemu filmowi.

ocenił(a) film na 5
ortis_birion

To nie zaniżyło, choć razi (wiem oczywiście, że to pojwiło się celowo - lokowanie produktu...). Jednak miałem wybór 5 lub 6, w mojej opini na "niezły" nie zasługuje (choć "średni" może faktycznie trochę mało) miałem dylemat i wybrałem "średni". Wciąż najlepszy rodzimy film ostatnich kilku lat to dla mnie "Lincz".

ocenił(a) film na 7
tomekcis

"Linczu" nie oglądałem. Ale z rodzimych produkcji ostatnich lat na uwagę zdecydowanie zasługują w mojej opinii "Symetria", "Palimpsest", "Dom zły", "Dzień świra". Chociaż te wymienione tu przeze mnie zdecydowanie do klasy "rozrywkowej" w ogólnym pojęciu nie należą. Ale nie brak nam ambitnych sensownych produkcji.