Trio z Belleville

Les triplettes de Belleville
2003
7,7 24 tys. ocen
7,7 10 1 23565
7,6 19 krytyków
Trio z Belleville
powrót do forum filmu Trio z Belleville

Kreskówkę polecam dwóm rodzajom ludzi:
1) lubiącym inteligentne filmy niosące ukryte przesłania (dodatkowo z pewną dozą czarnego humoru);
2) lubiącym zapalić sobie jointa i śmiać się z niezrozumiałych dziwaczności;

Dla mnie film genialny - 10/10. Więcej słów nie trzeba.

ocenił(a) film na 10
Anita_z_Belleville

Ten pierwszy punkt to ok, zgadzam sie, ale ten drugi chyba swiadczy o tym, ze go nie zrozumialas... "Niezrozumialych dziwacznosci", a przeciez tam wszystko ma sens... A jezeli chodzi o jointa, no to na pewno go zrozumialas, po paleniu... Raczej obejrzalas go jako plytka kreskowke, a nie jako cos z glebszego... Zaprzeczasz sobie w tych dwoch punktach.

ocenił(a) film na 10
R3SUM3

czytaj ze zrozumieniem:) ... pisze jasno ze film jest inteligentny, niosacy ukryte przesłanie i dla takich ludzi jest przeznaczony .. a palący jointa <sarkazm> :) .. fakt .. też miło spędzą czas

ocenił(a) film na 10
Anita_z_Belleville

Faktycznie zaprzecza sobie. W jednym punkcie pisze że jest tam ukryte przesłanie a w drugim że są to niezrozumiałe dziwaczności;/ to w końcu jak jest?

paciek

Ja jakoś nie mam problemu ze zrozumieniem, o co dziewczynie chodziło o_O Drugi punkt to taki właśnie...specyficzny humor. Nie mam problemu z wyobrażeniem sobie niezbyt rozgarniętych pod względem estetyki filmowej wyluzowanych rasta, mających bekę z każdej sceny. I co z tego, że "nie zrozumieli", dla nich film był "zajeeeeebistyyyy" i z pewnością będą go miło wspominać, więc to oczywiste, że im go poleca;)

ocenił(a) film na 9
Prawdziwa_Magdalena

Dokładnie, czytanie ze zrozumieniem się kłania ;) . Dwa typy ludzi, trudno by były ze sobą jednoznaczne, wtedy starczyłoby napisać jeden :P

ocenił(a) film na 7
Anita_z_Belleville

Wiecie co? Ja się zupełnie zgadzam, bo jak to oglądałam to na sali było jakieś 3/4 ludzi z tego drugiego punktu, a mówili że fajne.