PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=37311}

Troja

Troy
2004
7,4 348 tys. ocen
7,4 10 1 347551
6,1 62 krytyków
Troja
powrót do forum filmu Troja

Wielu osobom Brad Pitt nie pasował do roli Achillesa. Ja osobiście mam mieszane uczucia (bardziej przemówił do mnie Eric Bana jako Hektor). Jakbyście mieli zmienić aktora, kogo byście wybrali?

Ja myślałem o odtwórcy Thora w tym nowym filmie, ale jeszcze filmu nie widziałem, stwierdzam tylko po zdjęciach.

ocenił(a) film na 6
piotrek626

Nie wiem kto by mógł zagrać Achillesa,ale wedłg mnie na pewno nie Pitt.Lubię go ale tu do mnie nie przemówił.Wiesz co się stało ja tu to kiedyś napisałam.Usłyszałam,iż nie znam się i powinnam się nie odzywać.Ja tylko wyraziłam swe zdanie i tyle...

ocenił(a) film na 8
katrinafw

No to ja miałem odwrotnie.
Pitta zawsze uważałem za dobrego aktora ale jakoś na kolana to mnie on nie powalał.
A Achillesa zagrał znakomicie moim zdaniem.
No ale pewnie się nie znam i nie powinienem odzywać ;-)

ocenił(a) film na 9
piotrek626

Na to pytanie najlepiej odpowiedzieć opierając się o "Iliadę". Żartobliwie mógłby to być Satham, albo vin Diesel :) Mi by pasował Sean Connery ale jakieś 40 lat temu. Dalej idąc Kevin Costner, ale to tak ze 20 lat temu. A obecnie to Hugh Jackman.

ocenił(a) film na 9
piotrek626

równie dobrze mógłby zagrać Chuck Norris, ;-) oczywiście żart, pomimo etykiety jaką posiada B. Pitt, aktor wczół się w rolę, intensywnie ćwiczył, rzucił fajki, ogólnie było niezle.Przynajmniej jak dla mnie oglądało się całkiem przyjemnie, tym bardziej, że tematyka mitologii nie była przedstawiana aż nazbyt fantastycznie jak to ma w zwyczaju przedstawiać hollywood

ocenił(a) film na 7
piotrek626

Ostatnio oglądałem jakiś program o Bradzie i stwierdzili właśnie, że po zagraniu Achillesa jego rankingi bardzo spadły.

piotrek626

Faktycznie nie był on ideałem do tej roli. W tym momencie jakoś nie mam typu, który by mnie bardziej przekonał do roli Achillesa... Wzięli go pewnie dlatego, iż uważany jest za bożyszcza kobiet (podobno) ;P
Postać Hektora była najbardziej udaną moim zdaniem.
Mimo wszystko film bardzo lubię, chyba ze względu na uwielbienie dla mitologii, chociaż w filmie za bardzo skrócili bójkę Achilla i Hektora, kulminacyjny punkt tejże historii;P
Pozdrawiam;)

Martitta_4

Za bardzo?nawet nie była podobna,do tego co napisał Homer,ale i tak sceny walk zdaniem wielu były w tym filmie gwoździem programu.
A co do Achillesa Pitt mi pasował jest wystarczająco dobrym aktorem,blondyn mityczny jak Achilles,odpowiednio zbudowany i umięśniony,i dość przystojny a znając charakterek mitycznego Achillesa pasował idealnie.
Bana jako Hektor też dobrze grał tylko że filmowy Hektor niespecjalnie podobny do mitologicznego,ale i tak dał radę skoro tylu ludziom się podoba...

piotrek626

Pitt pasuje mi na Achilla. Jest boski, przystojny, wyrzeźbiony i umie grać. To mi wystarczy.

piotrek626

O Achillesie nic nie napiszę . .
Eric Bana jako Hektor był po prostu rewelacyjny !

basia73_filmweb

co do Pitta też miałam na początku mieszane uczucia ale tak sobie myślę, że właśnie tak wyglądac mogli półbogowie. Przystojni, dobrze zbudowani. Ponadto Pitt ma w filmie minę strasznie zarozumiałego gościa, któremu się wszystko nalerzy i taki był właśnie Achilles. Moim zdaniem zagrał wystarczająco dobrze. Trochę za mało mi się podoba Helena jak dla mnie nie jest aż taka piękna, żeby się o nią bić - ale to już kwestia gustu ;)

użytkownik usunięty
piotrek626

Przy czytaniu Iliady Hektor nie wydawał mi się pierwszoplanową postacią... W filmie Bana/Burrows podobali mi się najbardziej. Zawsze jakiś plus braku przekonania do Pita w roli Achillesa. :)