PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=119471}

Trole 2

Troll 2
1990
3,3 2,5 tys. ocen
3,3 10 1 2473
2,2 5 krytyków
Trole 2
powrót do forum filmu Trole 2

Film o trollach, bez trolli (sic!)! Są tu gobliny, słowo 'troll' pojawia się tylko w tytule. Mimo to, ten film jest uznawany za oficjalną kontynuację wcześniejszego "Trolla" (sic!)! Cudownie! Wiecie co robią te gobliny? Zjadają ludzi! Ale jako, że są wegetarianami (sic!), to najpierw podają im specjalne żarcie, żeby zamienić ich w rośliny (sic!)... Co więcej, są tak fanatycznymi wegetarianami, że widok hamburgera ich odstrasza (sic!). Film jest pełen złego aktorstwa, złych dialogów i złych rozwiązań fabularnych, jego scenariusz jest tak głupi, że aż śmieszny. Co najlepsze, to nie jest horrorokomedia, tylko film, który chyba (?) robiono na poważnie! Do tego filmu jak ulał pasuje opinia "tak zły, że aż dobry". Uśmiałem się na nim lepiej niż na niejednej komedii! To po prostu trzeba obejrzeć!

Malignus

"Aktorzy" to za duże słowo, to są ludzię wzięci prosto z ulicy. George Hardy, "grający" Michaela był dentystą ;)

Malignus

Popieram w pełni twoją opinię a nawet postaram sie dodać coś od siebie - POLECAJĄC TEN FILM DO OBEJRZENIA!!!
Pierwszy raz widziałem go z 8-9 lat temu. Włączyłem przedziwny wewnętrzny kanał mojej kablówki na którym lecą ( przepraszam: leciały bo nie wiedzieć czemu został zlikwidowany) same przedziwne filmy teoretycznie (nie)godne uwagi.
Przez całą projekcję filmu miałem dziwny uśmiech na twarzy nie wierząc w to co widzę! Pięknie opisałeś to co tam widziałem. Troche czuję zawiść że nie napisałem tego pierwszy bo mniej więcej zrobił bym to tak samo a anawet podobnymi słowami!
W każdym razie od siebie dodam, że na swój sposób film jest genialny! Polecam oglądać go w grupie znajomych przy schłodzonym odpowiednio piwku. Jak nie rozśmieszy Cie fabuła to pewnie złapiesz "śmieszne" drgawki od kolegi siedzącego obok :D Na filmie nie da się byc poważnym... Tak głupiej kinematografii jeszcze nie widzieliście!!! TOKSYCZNY MŚCICIEL jak dla mnie nawet wysiada ;) Polecam polecam polecam - film który rozruszy każdą imprezę!
P.S. Z 5 lat temu film zobaczyłem na VHSie w wypożyczalni - trzy miesiące chodziłem i błagałem właściciela wypożyczalni, żeby mi go odsprzedał - się chłopak w końcu złamał i puścił go za grosze :D nie męczyłbym go tak bardzo, gdybym wiedział że technika pójdzie do przodu i mi internet podłączą - teraz se filma oglądam raz w miesiącu :D
P.S.2 Czy przypadkiem Krzysztof Krawczyk nie był tam głównym złym charakterem???

Malignus

uwielbiam!!! Najgorszy film świata, o którym nakręcono nawet film dokumentalny. Polecam!!! Debilizmy i niekonsekwencje scenariusza to, oprócz nędznej gry aktorskiej, dodatkowe plusy tego "dzieła".
Claudio sei grande!!! ;D

ocenił(a) film na 8
c3976667

film jest super !!! mam go na kasecie video :D pamiętam te zielone potrawy Goblinów :P mniam ...

ocenił(a) film na 10
koko_szanel

Zgadzam się z opinią, że ten film jest tak zły że aż dobry. Dowiedziałem się o nim oglądając liste 50 najgorszych filmów:
http://www.youtube.com/results?search_query=the+worst+movies+ever+made&aq=f
Polecam wszystkim film "Robot Monster" ze wspomnianej listy. Wrażenia podobne jak w "Trolu 2". Ten film był tak zły, że reżyser po premierze usiłował popełnić samobójstwo(co mu się oczywiście nie udało).

ocenił(a) film na 4
Replo

juz sam plakat dostarcza uciechy, ten film jest naprawde koszmarny i juz sam nie wiem jak go ocenic, niby nalezaloby sie 1 ale jest az tak zly ze to az wciaga i chce sie to ogladac zeby zobaczyc co dalej, mocne 4

El_Magiko

Ten film przy każdym ponownym obejrzeniu mnie miażdży,polecam jako komedię.Obejrzałam go już co najmniej 10 razy i chyba nie raz jeszcze obejrzę-to się nazywa dobre kino :P

ocenił(a) film na 8
Buraczanna

Zostań moją żoną ;)

Malignus

Kiedy data ślubu?Byle nie jutro,bo mam sprawdzian z matmy,nauczycielka mnie zabije,jak znowu nie napisze @.@

ocenił(a) film na 8
Buraczanna

To może być pojutrze ;)

Malignus

No dobra,proponuję epicki dom Crazy Lady jako kościół ;D

ocenił(a) film na 8
Buraczanna

Kościół odpada, jedynie ślub pod wielkim dębem wchodzi w grę!

Malignus

XD dobra,mniejsza z miejscem,ważne będą posiłki-tzn.hamburgery(Z MIĘSEM!),zepsute mleko i popcorn

ocenił(a) film na 8
Buraczanna

Myślałem raczej o sufletach z rzepaka i smażonych świerszczach ;)

Malignus

W takim razie będzie różnorodnie-póki żyjesz,to szalej!

ocenił(a) film na 8
Buraczanna

Czyli jesteśmy umówieni. Do zobaczenia pojutrze ;)

ocenił(a) film na 10
Malignus

Przybyłem! Zobaczyłem! I w głowie mi się nie mieści po jasną ch***e ktoś się tyle męczył żeby to wyprodukować... ;D

Malignus

też się uśmiałem zwłaszcza jak dziadek chyba dziadek dał wnuczkowi hamburgera z mięskiem i kazał zjeść myślałem że padnę jak te gobliny o mało pawia nie puściły jak on zaczął wpierniczać hamburgera ale był bezpieczny bo żaden szanujący goblin nie tknął by chłopaczka nawet 10 metrowym kijem po spożyciu mięcha