Hmm... plus jedynie za całkiem znośny klimat fantasy. Cała reszta to jednak porażka. Beznadziejny scenariusz, niedorzeczne dialogi i sytuacje, kiepściutka gra aktorska i po prostu cała masa idiotyzmu... Wszystko to sprawia, że Troll to film na raz. Powtarzające się sceny i kiczowatość pozbawiona smaku odpychają widza od ekranu. Dziwi mnie też klasyfikacja tego filmu jako horror, kiedy z tym gatunkiem ma on niewiele wspólnego. Być może tematyka jest interesująca, bo naprawdę rzadka, ale nie dajcie się zwieść, bo ten film nie ma za wiele do zaoferowania. Moja ocena: 3/10.
rzeczywiście film słaby. ściągnąłem go jako o dziwo horror.
a tu pyk. bajeczka fantasy którą z powodzeniem mógłby tvn czy polsat puścić w niedzielne popołudnie.
zadziwiający jest fakt iż dwie główne postacie nazywają się Harry Potter.
film jest z 86r.
Rowling wydała pierwszą książkę w 97r.
w zależności od tego kiedy ją napisała, jeśli po 86r. producenci mogliby posądzić o ją plagiat nazewniczy i zażądać okrągłej sumy :D
Niby film nic nie ma wspólnego z HP od Rowling, bo niby jak, ale istnieje tu zbieżność nazw własnych, którą w przypadku sukcesu HP można by podciągnąć pod plagiat nazewniczy.
Na plus zasługują kostiumy.
Ale reszta kiepskawa.
zwł takie idiotyzmy jak HP junior mówi do tej babki.
"to pani tu mieszka? nie pasuje ten dom do pani, jest taki dziecinny..."
ciekawe gdzie ta dziecinność???
na ścianach piki, miecze, halabardy, w kątach zbroje rycerskie...
komuś się popie.przyło w scenariuszu..
Też uważam, że ten film jako tako broni wyłącznie kiczowaty, oldschoolowy klimat.
Największą wadą tego filmu jest słaby scenariusz nic tu nie jest przemyślanego. Trolle wyglądają obrzydliwie. Nie wiadomo skąd ten troll się wziął i czego chce. Bohaterowie zachowują nie naturalnie. Wszystko w tym filmie zawodzi. Widziałam lepsze tego typu filmy. Oglądając go zdałam sobie sprawę, że kiedyś w dzieciństwie widziałam ten film rano. Nie zrobił na mnie wrażenia. W dzieciństwie oglądałam świetne filmy, byłam bardziej wymagającym widzem niż teraz. A ten film jest słaby przez durny scenariusz.