PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=610178}

Tropiciele mogił

Grave Encounters
2011
6,2 39 tys. ocen
6,2 10 1 39068
5,3 11 krytyków
Tropiciele mogił
powrót do forum filmu Tropiciele mogił

Jak widzę kamerę śmigającą w przód i w tył co 2 sekundy, to mi się robi niedobrze..
Czy tylko ku...wa ja miałem w ręce kamerę żeby wiedzieć że tak się nie kręci ???
Jeb, jeb, jeb, jeb..Zbliżenie, oddalenie, zbliżenie, oddalenie, zbliżenie......
Przecież się porzygać można...

ocenił(a) film na 8
pigmejmen26

I w filmie o to chodzi,aby był jak najbardziej wiarygodny,kręcone z ręki,efekt miał być taki aby widz zobaczył strach w uciekajacych w popłochu ludziach,którzy nie wiedzą co ich czeka i co się czai za rogiem.
Wtrakcie takiej ucieczki i strachu,człowiek nie myśli czy kamere trzyma odpowiednio dobrze,poprostu kręci jak leci.

Artur7335

Tak ale ujęcia, które miały miejsce przed atakami "duchów", doprowadzały mnie do szewskiej pasji. Idiotyczne zbliżenia i oddalenia, przywodziły mi na myśl, że operatorem kamery był zwykły "DEBIL" ..
A poza tym, już widzę jak posiadacz kamery ciągle bawi się zbliżeniami, wypieprzając przed zmorami....
Proszę ...

ocenił(a) film na 8
pigmejmen26

Czy Ty faktycznie myślisz że to działo się naprawdę??Proszę...
Takie było założenie,miały być bliżenia i oddalenia tak jakby debil bawił się kamerą,zaakceptuj to lub nie,ale nic nie zmienisz bo nie Ty trzymałeś ją w ręku.
Mnie to aż tak bardzo nie przeszkadzało,oglądałem w ciszy i skupieniu film,który naprawde mnie wystraszył kilka razy,a uwierz mi, mając już prawie cztery dychy na karku,będąc zagorzałym fanem horrorów,naoglądałem się tego pełno i mało który tak zmroził mi krew w żyłach

Artur7335

W takim razie musiałeś być w dobrym nastroju :) Bo mi nawet brewak nie pykła, a oglądałem ze słuchawkami na uszach w nocy.
Dostaję szału jak widzę te sdzybkie ujęcia, jakby teledysk kręcili. Tak jest w niemal każdym serialu teraz. Statyczne ujęcie i kamera jeździ do przodu i do tyłu, jakby operator był na psychotropach. Można pier..ca dostać :/
A co do horrorów, wczoraj zaliczyłem ostatni odcinek 2 sezonu The Walking Dead :) Mimo paru niedociągnięć, dał radę. Jak lubisz tematykę zombie (bo ja baaaardzo już od lat :P ), to polecam.

pigmejmen26

Miało być "brewka nie pykła" - ;P

ocenił(a) film na 8
pigmejmen26

Mam ten serial,podoba mi się,ale jednach bardziej wierze w duchy niż zombie:):):)

ocenił(a) film na 8
pigmejmen26

Zaraz,zaraz ostatni odcinek sezonu 2,czyli 13 odcinek zatytułowany "Beside the Dying Fire"??

ocenił(a) film na 8
Nelth

Lektor czy napisy??

Artur7335

Ja oglądałem z napisami

Nelth

Tylko napisy :)
I to jedyna opcja :)

pigmejmen26

z calym szacunkiem ale Ty nie lubisz horrorów

tomasz_nowak6

Ze niby ja nie lubię ??