PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=610178}

Tropiciele mogił

Grave Encounters
2011
6,2 39 tys. ocen
6,2 10 1 39068
5,3 11 krytyków
Tropiciele mogił
powrót do forum filmu Tropiciele mogił

Czy ktoś zna podobny film do tego? Prosiłbym o:
a) ciekawe filmy mockdocumentary (czy jak to tam się pisze) - ostrzegam, że oglądałem już REC (niesamowity), Blair Witch Project (świetny) i Paranolmal Activity (do bani). Chodzi o samą konwencję;
b) dziejące się w opuszczonych miejscówkach (na przykład właśnie w szpitalu psychiatrycznym - poniekąd fajnym wykorzystaniem tego pomysłu było Deadgirl);
c) mocno schizowate, nawet bardziej od Grave Encounters - w tym filmie najbardziej odpowiadała mi (SPOJLER) scena z fachowo zrobionymi łapami (KONIEC SPOJLERA). Ogólnie chodzi o klimaty Silent Hill (gry) czy coś w tym guście;)
Z góry dzięki;).

pantrupek

w podobnym kilmacie to na pewno The Tunnel (2011)

ocenił(a) film na 7
heat_miser

Dzięki, właśnie obejrzałem. Film genialny, szkoda tylko, że nie rozwiązuje żadnej z tajemnic;).

ocenił(a) film na 9
pantrupek

Graystone, Evidence, 7 Nights Of Darkness

ocenił(a) film na 7
americana

Graystone nie ma nawet daty produkcji na IMDB także nie wiem gdzie ty go widziałaś. To samo z 7 NN niema go w bazie ;p

Ja od siebie dodam, z filmów mockumentary, "Atrocious” ale podobno nie jest najlepszy ;p
Zna ktoś jeszcze jakieś?

ocenił(a) film na 9
Joimbo

Dziwne bo 7 NN oglądałam a Atrocious owszem, jest w miarę.

ocenił(a) film na 7
americana

Faktycznie 7 nn na imdb http://www.imdb.com/title/tt2072029/ na filmwebie nieznalazłem chyba że pod innym tytułem jest.

ocenił(a) film na 7
Joimbo

Z dokumentalizowanych interesujący wydaje się być jeszcze Noroi http://www.filmweb.pl/film/Noroi-2005-427694

ocenił(a) film na 9
Joimbo

Ok dzięki. Ja szukam czegoś na podobę Blair Witch Project (sceneria leśna, zaginięcie, zjawiska paranormalne). Jeśli znasz jakieś na podobę, czekam na podpowiedzi :)

ocenił(a) film na 8
americana

Może nie do końca o zjawiskach paranormalnych, ale sprawdź norweskiego "Łowcę Trolli". Jest nawet w całości na youtube.

ocenił(a) film na 7
pantrupek

jak lubisz filmy o psychiatrykach a nie widziałeś Session 9 to gapa jesteś , tyle że to nie mockumentary/found footage
notabene Grave Encounters mocno czerpie z tego filmu

z mockumentary/found footage moge polecic: Cropsey, Poughkeepsie Tapes, Home Movie, Apollo 18, Troll Hunter (mistrz!)

Collingswood Story, The Last Broadcast, Atrocious i Noroi tez do obejrzenia ale szału nie ma

The Tunnel jak dla mnie straszna kaszana tak jak The Silent House (la casa muda)