PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=610178}

Tropiciele mogił

Grave Encounters
2011
6,2 39 tys. ocen
6,2 10 1 39068
5,3 11 krytyków
Tropiciele mogił
powrót do forum filmu Tropiciele mogił

Ten zlepek sprawił że z filmu zrobiła sie horroro komedia
ale.... Polecić czy rozpędzić towarzystwo chcące go obejrzeć?
Ujął bym to tak: jeśli oglądając film całkowicie wyłączasz myślenie i nastawiasz się na efekty wizualne oraz słuchowe to dasz filmowi może nawet 8. Jeśli nie to twoja ocena będzie oscylować między 1 a 5.
Pierwsze pół godziny filmu a szczególnie początkowe jego minuty sprawiają wrażenie że jest to niskobudżetowy gniot którego nie warto oglądać jednak im dalej tym ciekawiej. Akcji jest sporo jednak to co się dzieje jest tak wymuszone że osobie myślącej przy oglądaniu filmu moze bardzo przeszkadzać.
Kolejne sceny to tanie triki pojawiające sie liniowo na zasadzie kolejki strachu w wesołym miasteczku. Nie ważne jak byle jak najwięcej i jak najstraszniej.
Jest też pare smaczków jak choćby ostatnia scena z Houstonem. Od pewnego momętu cały film jest kręcony kamerami z ręki a tu nagle pojawiają się kamery zamocowane centralnie na środku korytarza które kręcą jego ostatnie tchnienia. Naprawdę w duchu śmiałem się do rozpuku.
Osobiście przez głupotę akcji film był dla mnie nudny i ledwo co dotrwałem do końca.