PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=485468}

Trzej muszkieterowie

The Three Musketeers
2011
6,2 52 tys. ocen
6,2 10 1 52218
5,2 19 krytyków
Trzej muszkieterowie
powrót do forum filmu Trzej muszkieterowie

Czy to tylko ja mam wrażenie że pierwsze minuty filmu (akcja we Włoszech) są mocno inspirowane grą "Assassin's Creed II"? :P

ocenił(a) film na 6
Grievous

Oczywiście, że tak. Dzisiaj trzeba wszystko przekuć na kase a jak coś się dobrze sprzedaje... ;-)

ocenił(a) film na 5
Grievous

Haha, miałem dokładnie to samo wrażenie! Nawet kojarzyłem lokacje ;)

ocenił(a) film na 4
Grievous

Ja z kolei mam bardzo silne wrażenie że film inspirowany był poniekąd Holmesem. Bardzo silne wrażenie... Czy tylko ja?

ocenił(a) film na 7
Meiko

Dosyć podobny system jak w Holmesie,ale szczerze to bardziej podobał mnie się ten film.

ocenił(a) film na 7
mackal83

Mnie również bardzo film kojarzył się z Holmesem. Jednakże tamten film bardziej mi się podobał. Tutaj akurat nasze gusta się rozchodzą:) Aczkolwiek nowi Muszkieterowie nie są złym filmem. Ot, taka historyjka na umilenie sobie wieczoru. Daję 7/10 i czekam na wersję bardziej mroczną.

ocenił(a) film na 6
Grievous

A mnie, pierwsza akcja skojarzyła się z SoulCaliburem. Atos w tym przebraniu przypominał mi Voldo.

Grievous

Mi się wydaje że jestescie wszyscey DURNIAMI i nie wiecie kto to jest Leonardo Da Vici że porownójecie go do assasin creed Debile w której również mógł brać udział!!!

ocenił(a) film na 7
jordan23filmweb

Czy ktoś tu w ogóle, poza Tobą, wspominał Leonarda da Vinci? Mowa jest o wyraźnych podobieństwach prologu filmu do drugiej części gry Assassin's Creed. Wenecja, charakterystyczny ubiór gwardzistów, zamaskowana postać zeskakująca z dachu budynku, a na koniec krypta wypełniona po brzegi śmiercionośną mechaniką. Znając twórczość Andersona można podejrzewać, że było to puszczenie oka do graczy, mogących wyłapać takie smaczki.