Tez uwielbiam okres terzech krolestw i Romance of the three kingdoms. Specjalista nie jestem w tej dziedzinie, ale mam nadzieje ze battle over the red clif dzije sie przed uprowadzeniem i zamordowaniem Boga Wojny (GUAN YU), poniewaz jest dla mnie obok Xiahou Dun`a najbardziej kozacka postacia tego okresu chcialbym go ujrzec jak wycina tysiace frajerow z armii Wu. Odnosnie filmu chcialbym zobaczyc jak zawiazuje sie braterstwo liu beia, guan yu oraz Zhang Feia. Zjedzenie wlasnego oka przez Xiahou Dun`a.........aj kurcze tyle tego jest:))))))))) Najbardziej niesprawiedliwe jest polkie wydawnictwo ksiazki - okrojone niemilosiernie:((( chcialbym calosc:P pozdrawiam wsystkich
Dzieje sie przed smiercia Guan Yu, poza tym jego nikt nie uprowadzil tylo wpadl w zasadzke i mial szanse zyc, ale wolal smierc. Raczej nie doswiadczysz widoku Xiahou Duna jak wycina zolnierzy Wu, bo w tej walce to Wei glownie uciekało, napewno tez nie bedzie pokazane jak Dun zjada swoje oko, bo to tez dzialo sie wczesniej i oczywiscie jest to lipa.
Szkoda właśnie że film skupi sie tylko na walce nad rzeką Chi Bi, ponieważ wielu wojownkiów nie będzie przedstawionych np Lu Bu, Ma Chao, a takze wielu ciekawych wątków np. śmierć Dian Wei`a, akcja na moście Zhang Fei`a