PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=176582}
7,2 14 tys. ocen
7,2 10 1 13634
6,5 6 krytyków
Trzy królestwa
powrót do forum filmu Trzy królestwa
ocenił(a) film na 8
SolarisUrbino

o, dobrze wiedzieć, dzięki

TheMovieEater

Reklamy mnie zainteresowały, bedę oglądał :)

kenexgro

Nie ma to jak oglądać drugą część filmu.

damian6d17

Nawet nie pokazali jak Zhuge Liang się z z Liu Beim poznał, ała.

ocenił(a) film na 6
damian6d17

To nie jest druga część filmu. To Trzy królestwa, a nie Czerwony Klif. Początek był bardzo wyraźnie zarysowany: wstęp i wytłumaczenie o co cho

ocenił(a) film na 6
sylusiama

Pierwsza część Red Cliff kończy się pokazaniem floty, a w Trzech królestwach to nie było na samym początku filmu, zmieściło się przed tym kilka scen.

ocenił(a) film na 7
sylusiama

właśnie obejrzałem go na TVN i muszę przyznać, że był bardzo dobry (duże grafiki komp. ale przebolałem :)) pomimo iż każdy główny bohater był masterem of kombat ale to w stylu J.Woo, tak czy inaczej robi wrażenie (poza końcówką), warto obejrzeć. Europejczycy powinni się uczyć i robić dobre filmy historyczno-biograficzne, jak ww. przypadku o starożytności po niedawnym "kasowym" filmie "Hannibal - największy koszmar Rzymu" czy "Ostatni legion" czy "Dziewiąty legion" lub "Centurion", wstydź się Europo :).
Czemu takie kiepskie noty, film pod względem scenograficznym i kostiumowym był bardzo kosztowny i wart uznania!
pozdr

black_hussar

Mi też film się podobał. Bardzo lubię Johna Woo i tym razem również mnie nie zawiódł.

ocenił(a) film na 8
kenexgro

jeśli to co obejrzałeś na TVN ci się podobało to polecam obejrzeć sobie ten film w całości a nie z połową wyciętych scen. Film w całości trwa 4.5 godziny a na TVN było tylko 2.5.

ocenił(a) film na 8
goci_17

o kurcze, to film musiał wiele stracić na tym, mimo, że jak wiadomo azjatyckie filmy lubią się ciągnąc. Ja uwielbiam w tym filmie strategiczne rozwiązania. A dużo wątków ucierpiało na tym okrutnym cięciu?
tylko gdzie by tu dorwać taką pełną wersję..

ocenił(a) film na 8
TheMovieEater

Oj Wycięto ok 2 godzin więc wątków dosyć dużo spłycono, a jeśli jak pisałeś lubisz w tym filmie strategiczne rozwiązania to pełna wersja jest wprost stworzona dla ciebie. Film możesz ściągnąć z tego forum http://darkwarez.pl/forum/
Pamiętaj że w orginale ten film nazywa się Red cliff i pod tą nazwą szukaj go na tym forum. Będziesz tam miał red cliff 1 i red cliff 2 które razem maja 4.5 godziny. Życzę miłego oglądania.

ocenił(a) film na 8
goci_17

rozumiem, ze film w pełnej wersji jest wart obejrzenia, więc jak tylko będę miała czas to się nim zajmę. Dzięki za link