PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=176582}
7,2 14 tys. ocen
7,2 10 1 13634
6,5 6 krytyków
Trzy królestwa
powrót do forum filmu Trzy królestwa

ale ja uwielbiam chińszczyznę (tę cokolwiek "dawniejszą") prawie bez zastrzeżeń.
Wizualnie przepiękny, zdjęcia - rewelacja, muzyka - cudo a i postacie niczego sobie.

ocenił(a) film na 8
BaskaB

Zgadzam się,dla mnie film marzeń.Ja również uwielbiam azjatyckie kino.

ocenił(a) film na 3
hellboyjr

Zobaczyć jeden chiński film to jak zobaczyć je wszystkie. Od sukcesu "Przyczajonego tygrysa..." Chińczycy nie silą się na jakąś oryginalność. Przyznam że z reguły w każdym z tych "serialowych filmów" jest scena godna uwagi z racji jej walorów wizualnych ale cały film powiela najczęściej ten sam schemat fabularny.

ocenił(a) film na 8
HaVoC_87

Ten sam zarzut można postawić produkcjom z USA,które na dodatek są z roku na rok coraz gorsze.W Azji cała nadzieja...

ocenił(a) film na 3
hellboyjr

To że Amerykanie raz za razem powtarzają te same schematy w filmach nie jest usprawiedliwieniem dla produkowania przez Chińczyków kolejnych filmów z cyklu "w baśniowo-historycznej krainie nieszczęśliwa miłość połączyła dwoje kochanków, którzy w czasie wolnym od miłosnych perypetii zaprzeczają prawą fizyki" ;-)

ocenił(a) film na 8
HaVoC_87

Może po prostu nie lubisz takiego kina.Ja kocham i chyba nigdy mi się nie znudzi.

użytkownik usunięty
HaVoC_87

Przyczajony Tygrys, jeśli chodzi o przełamywanie jakiś schematów, szczególnie przełomowy chyba wcale nie był. Nie wydaje mi się poza tym, że wszystkie chińskie filmy powstałe w ostatnich czasach są nieoryginalne. Oczywiście wpisują się w pewnym stopniu w jakąś istniejącą konwencję, ale w końcu są wytworami kultury, więc trudno, żeby było inaczej.

ocenił(a) film na 10

To prawda, film jest piękny.
http://www.kino-azja.pl

ocenił(a) film na 6
BaskaB

ja daje 6/10 film troche sztuczny moim zdaniem i zdziwilo mnie to ze w niecaly dzien postawili kamienne budynki, plusy: fajne widoki i walka. ;P