PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=176582}
7,2 14 tys. ocen
7,2 10 1 13634
6,5 6 krytyków
Trzy królestwa
powrót do forum filmu Trzy królestwa

Ostrzeżenie

ocenił(a) film na 9

Jeżeli już chcecie oglądać dajcie sobie spokój z polską dystrybucją film w oryginale jest ponad 2 godziny dłuższy i fabularnie więcej pokazuje niż to co zostało wypuszczone na rynku polskim...

ocenił(a) film na 5
hinoszix

Czyli ile dokładnie?

ocenił(a) film na 9
hinoszix

To jest bardzo dziwne... Dawno temu pobralem wersje Divx takiej sobie jakosci, obie czesci trwaly bardzo dlugo, obie byly znakomite.
Po paru latach kupilsmy komus w prezencie DVD w Polskiej wersji i myslalem, ze niebawem wyjdzie druga czesc.... czekam, czekam i nie ma!!! A teraz czytam, ze ta plyta to jakis skrot obu filmow.... Trudno mi w touwierzyc, az pozycze DVD i sprawdzę.
Kompletny bezsens...

ocenił(a) film na 9
hinoszix

Mam ten film w trzech wersjach: w polskim wydaniu na DVD i trwa on tam ok. 140 min., tak samo jak na Blu-Ray ale te obie mają polskie napisy i lektora, mam także wydanie kupione na wyspach tzw. special edition na 2 płytach Blu-Ray i ono choć bez polskich napisów ani lektora, jest tylko chińskie audio i angielskie napisy wtopione w obraz to trwa ono ponad 4,5 godz. Oficjalnie ten film został podzielony na dwie części Red Cliff i Red Cliff 2 które to nie wyszło w Polsce... Obie części to ta sama historia opowiedziana trochę z innej perspektywy, tak jakby druga część to zawierała sceny wycięte z pierwszej i trwa ona około 2,5 godz tak jak pierwsza, ale tylko dla tego że druga zawiera trochę scen z pierwszej żeby było wiadomo o co chodzi w filmie... powiem tyle że jeśli oglądałeś pierwszą część to koniecznie obejrzyj i drugą bo to doskonałe uzupełnienie filmu... szkoda że został on tak bezczelnie okaleczony przez dystrybutora...
Gorąco Polecam ten film wszystkim...

jedenkylo

Jakoś nie za bardzo mogę się zgodzić z tekstem obie części to ta sama historia opowiedziana z innej perspektywy. Druga cześć jest po prostu kontynuacją pierwszej. Druga część wojny, kontynuacja i tyle.

ocenił(a) film na 9
Xander_

Oo nie żadna kontynuacja... historia dotyczy tej samej bitwy pod Red Cliff i w części pierwszej czyli tej skróconej została ona przedstawiona od początku do końca z pominięciem niektórych scen które nie wiem czemu uznano za mniej znaczące dla historii... ukazane zostały one w tzw. "Red Cliff 2". Przedmówca chyba oglądał inny film, może "Trzy królestwa - Wskrzeszenie Smoka".... pozdr.