PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=176582}
7,2 14 tys. ocen
7,2 10 1 13634
6,5 6 krytyków
Trzy królestwa
powrót do forum filmu Trzy królestwa

Film konczy sie ni z gruchy ni z pietruchy napisem "to be continued..."

Zapewne zmartwi to wiele osob, ale nie ocenie tego filmu przed ogladnieciem drugiej polowy. To tak, jakby oceniac The Lord of the Rings wylacznie na podstawie pierwszego filmu, lub (nawet jeszcze gorzej) oceniac Matrix po ogladnieciu pierwszej czesci.

Zachecam do poczekania na kontynuacje, bo raczej warto:
"With an estimated budget of US$80 million, Red Cliff is the most expensive Asian-financed film to date."

ocenił(a) film na 8
itakpowiem

Nie rozumiem dlaczego nie chcesz ocenić go na podstawie pierwszej części. Ja osobiście uważam że każda część to osobny film i na tej podstawie go oceniam. Może to nie jest najbardziej optymalny sposób oceniania ale biorąc pod uwagę wspomnianego Matrix ( bo wszystkie części Władcy Pierścieni mi się podobały tak razem jak i osobno ) to pierwsza część była świetna, natomiast drugą już była słaba moim zdaniem (więcej się bili niż to było potrzebne a sam wątek zszedł na drugi plan, część trzecia się odbiła trochę ale też nie olśniła mnie niczym.
Ale dość o Matrixie a więcej o Red Cliff. Film dobry choć to jak 4 bohaterów sieka 30-60 przeciwników i to czasami gołymi rękami mnie momentami śmieszył ale uznałem to za taki trochę baśniowy motyw. Za to ogrom samej wojny domowej był bardzo dobrze przedstawiony.