Znacie może podobne filmy, ale takie, w których nie będzie patosu ani elementów baśniowych. Najlepiej historyczne, które dobrze pokazują realia danych czasów.
Trzy Królestwa: Wskrzeszenie Smoka, Władcy Wojny, Braterstwo Broni (II Wojna Światowa), Hua Mulan (2009)..więcej na razie nie pamiętam;-)
Dzięki, ale już wcześniej widziałem wszystkie filmy :) najlepiej jakby było coś w stylu Siedmiu Potęg, albo Władców Wojny, Hulu Mulan średnio mi się podobał, wg mnie był za bardzo przesłodzony. A tak na marginesie widzę że lubisz azjatyckie kino to polecam ci Czas Ucieka niezły film z Andy Lauem.
Ja uwielbiam azjatyckie kino!!! Przede wszytkim dlatego, że stawia się w nich na fabułę i przekaz, a efekty specjalne schodżą na 2 plan. Dzięki za propozycję, napewno obejżę;-)
a propo tego filmu "Czas ucieka" masz jakaś stronkę skąd mógłbym go pobrać\obejżeć?
http://kat.ph/running-out-of-time-1999-720p-brrip-mrshanku-silver-rg-t5835443.ht ml
Polecam także Swiri, Kula w łeb, seria Byle do jutra, Xinhai geming, Nefrytowy wojownik, Little Big Soldier, Incydent, Banquet: 100 dni cesarza, Wypadek, Cena ryzyka
Dzieki za link, film powoli się kula;-) No, widzę, że jesteś prawdziewym fanem dobrego kina, skoro tyle fajnych propozycji dajesz;-). Banquet widziałem, ciekawie zmontowany film, widać, ze z dużym przemyśleniem. Pozostałe filmy z chęcią obejżę
Mogę jeszcze polecić: Seediq Bale, the Man from Nowhere, Hard Boiled, My Way, Ip Man 1,2, FEARLESS, Flowers Of War, Cesarzowa (aka.Cruise of the Golden Flower)