3,3 242  oceny
3,3 10 1 242
Tsunami 2022
powrót do forum filmu Tsunami 2022

ocenił(a) film na 1

Jest rok 2022, minister Tajlandii przewodzi międzynarodowemu stowarzyszeniu na rzecz walki ze skutkami klimatycznymi. Wkrótce przyjdzie mu jednak walczyć z nieokiełznaną siłą natury, z nieuniknioną katastrofą będzie się musieć zmierzyć lud azjatycki, nadchodzi mega-tsunami.

To było streszczenie, dalej jest już tylko gorzej, odradzam oglądanie tego filmu z całego serca. Reżyser miał na celu nakręcenie historii pouczające, takiej z której można wyciągnąć wnioski w dzisiejszych czasach. Film ma mnóstwo nawiązań do obecnych czasów i naturalnych kataklizmów z jakimi przyszło się ludziom spotkać w różnych rejonach świata w ostatnich latach. Jednak fabuła, gra aktorska, efekty specjalne i całe to pro-ekologiczne przesłanie pociągnęło film na dno tak głęboko, że nawet tsunami go stamtąd nie wyciągnie. Po seansie miałem ochotę przejechać się dużym, paliwożernym, amerykańskim SUVem, aby odreagować.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
Amon

O tym filmie dowiedziałem się jedynie dzięki demotywatorom. :D

JacQu

Ja też, dosłownie przed chwilą :P Myślałam na początku, że to jakaś parodia "2012" xD

Katiria

Pamiętaj że jest jeszcze 2012 Doomsday z 2008 roku do kolekcji hehe 2.41 średnia

dzejnas

13.04.2022. Dokladnie w 110 rocznice rejsu "Titanica" tsunami zaleje Bangkok. Zaloze sie, ze te tsunami spowoduja duchy ofiar katastrofy "Titanica", które zemszcza sie na armatorach za brak miejsc dla nich w lodziach ratunkowych z "Titanica".

JacQu

http://www.top-demotywatory.pl/demotywatory/2638/

Faktycznie!