Film trzyma klimat, trzeba oglądać głośno lub na sluchawkach i w nocy a wtedy sie nikt niezawiedzie bo widać niektóre opinie tu są takie że głowa boli jak oglądacie ten film na 14 calowym monitorze i do tego głosniczkami komputerowymi za 2 zl to sie niedziwie że film się niepodoba. Film polecam
Zgadzam sie większość opinii jest przesadzona, oczywiście na niekorzyść tego filmu. Mnie osobiśćie kręca horrory w klimatach opuszczonych szpitali, sanatoriów itd i przyznam że liczyłem na coś więcej, ale z drugiej strony nie miałem podstaw ku temu, bo mimo że są wyjątki filmów niskobudrzetowych, które są naprawdę bardzo dobre, to zdecydowana większość jest średniawkami. Było w nim kilka błędów np. te niszczęsne oddychające zwłoki troche skaszaniły klimat. Montaż mimo wielu negatywnych opinii, mi się podobał i przyznam, że właściwie nie wiadomo o co w filmie chodzi prawie do końca, ale to wzbudzało ciekawość. Wystawiam mu 7/10, warto oglądnąć. aha ... i jeszcze szczegół bardzo mały ale już zaczyna mnie razić ... ten dźwięk odpalającego samochodu (w tym wypadku ferrari) słyszałem już chyba milion razy, a w tym tygodniu przynajmniej w trzech filmach ... ale w Death tunnelu kompletnie nie pasował ... bo ferrari jak wiadomo dźwiękiem silnika zachwyca a tu to zabrzmiało jak odpalanie 20 letniego poloneza.
Co sie dzieje z tymi ludźmi:/ Nie no szanuje waszą opinie, ale naprawde w tym przypadku wystawienie opinii że film jest "niezły" jest zbrodnią:/ Jeszcze ktoś sie natnie i stwierdzi że warto to obejżeć...a prawda jest taka że film jest denny jak nei iwem co. Źle zrobiony - montaż wzorowany na "man on fire"(kompletnei się to nieudało) przez którycałkiem odechciewa się oglądać tego czegoś.Oddychające zwłoki to raz, ten koleś(notabene przypominający tusken ridera z SW :) w jakimś kombinezonie szambonurka - do tego biegający z jakimś wózkiem który wydaje dźwięki lokomotywy to dwa. Paskudna/plastikowa/beznadziej na/przyprawiająca o mdłości gra aktorów. Nie będe dalej wyliczał bo szkoda miejsca. Jak chcecie obejżeć dobry horror obejżyjcie "the shutter" to jest prawdziwy horror (na pół godziny przed końcem filmu skakalem ze strachu) . Jedyne co mi się podobało w death tunnel to piosenka z napisów końcowych(może ktoś zna tytuł?)
Nie wiem jak ty ale ja do filmów nisko budżetowych podchodzę inaczej niż do produkcji gdzie maja do wydania od kilkudziesięciu do kilkuset mln $, zawyżam im ocenę bo sam kręcę bardzo nisko budżetowy horror i wiem ile to wszystko wymaga trudu bez kasy. Moim zdaniem właśnie ten koleś z wózkiem jest klimatyczny i wprowadza troche zamieszania co jest na +.
I to jest błędne podejście(według mnie) spójż chociażby na blair witch project(pierwsza część) to też by bardzo niskobudżetowy film(na pewno był niższy od death tunnel) a odniósł niesamowity sukces(i dotego uwaząm że to jeden z lepszych horrorów wogóle). No i skąd ci przyszło do głowy że to jest produkcja niskobudżetowa?:P Ten film był reklamowanyw stanach jakos kasowa produkcja i najlepszy film o duchach:P
Bo to widać, że jest nisko budżetowy, a w stanach jest reklamowany każdy film, jako zesłanie od boga więc to nie jest nowość. Wystarczy zrobić lekkie rozpoznanie: jakość www filmu i jakość wykonania filmu w niektórych momentach, a co do blair witch project to sądzę, ze mamy kompletnie inne gusta więc i tak nie dojdziemy do porozumienia. Jak mam popatrzeć na te oba filmy bardzo krytycznie to stwierdzę że Death Tunnel jest jak ktoś tam mówił, nagraniem biegających lasek po szpitalu, dodaniem kupy zdjęć, efektów i połączenie tego w całość, a blair witch project, jest filmem przy którym nawet ani razu nie drygnąłem ze strachu, po prostu nuda ... koleś biega trzęsie kamerą i nie wiadomo gdzie jest niebo a gdzie ziemia. Moim zdaniem nisko budżetowy film jest dobry wtedy, kiedy prawie nie da się tego rozpoznać, że nim jest. Możliwe, że mówię o Blair witchu tak bo ostatni raz oglądałem go kupę lat temu i dokladnie go nie pamiętam.
Każdy ma inny gust:P Ale w takim razie zapytam czy oglądałeś horror "the shutter" (polski tytuł to chyba "widmo") ? Jeżei nie to musisz to szybkonadrobić;) Pierwszy film na którym autentycznie się wystraszyłem - choć początek nieco nudny ale całość ma naprawde niezły klimat. I na pewno nie jest to wysokobudżetowy projekt bo jest to film tajlandzki;) Bardzo polecam
korios nawet nie dyskutuj. Masz całkowita racje. DEATH TUNNEL jest DO DUPY. Żałuje ze to wogole ogladałem. B E Z N A D Z I E J A