Turbo

2013
6,4 29 tys. ocen
6,4 10 1 29137
6,9 9 krytyków
Turbo
powrót do forum filmu Turbo
The_Fallen

No właśnie. Co to ma kuźwa być? Dla mnie to studio jaja sobie robi. Nie wierzę, że oni tak na poważnie... Wyścigowe ślimaki. Wyścigowe ślimaki. Wyścigowe... ŚLIMAKI, KU.RWA!!!
Pamiętasz Mustanga? Księcia Egiptu? Drogę do Eldorado? Co DreamWorks ze sobą zrobiło? *płacze*

ocenił(a) film na 8
Moonlight21

Nie, nie na poważnie... załapałaś co mam na myśli?

Moonlight21

Muszą naprawdę być zdesperowani , żeby robić film o ślimakach....

The_Fallen

- ...a może by tak dla odmiany, zrobić jakąś animacje o LUDZIACH?

- Co ty, nienormalny?! O ludziach ty chcesz kręcić?!

jporuba

disneya poje.ba..lo

ocenił(a) film na 8
The_Fallen

To nie disney tylko produkcja ze studia Dream Works (Tych od "Shreka", "Madagaskaru", "Kung Fu Pandy" oraz produkcji o nazwie "Potwory kontra Obcy" i "Jak Wytresować Smoka")

jporuba

nieee... lepiej robić animacje o zwierzętach , potworach....
A ja się zastanawiam kiedy zrobią jakąś naprawdę dobrą animacje....

ocenił(a) film na 8
Natalia960

Było kilka szczerze mówiąc... zależy jednak co Ty nazywasz czymś dobrym. W ostatnich o ile się nie mylę 3 czy tam może 4 latach powstało jak dla mnie najwięcej i to najlepszych animacji. Odlot, KFP2, Legendy Sowiego Królestwa(niektórzy twierdzą, że to nie wypał ale dla mnie to jedna z tych lepszych, w szczególności że jakość w kinie w wersji 2d po prostu mnie zadziwiała cały czas) do tego Madagaskar3 - który był wg. mnie lepszy od 2 poprzednich części (chociaż szczerze to już nie pamiętam odczuć z pierwszych seansów pierwszej części więc mogły być takie same) nie tak dawno temu Toy Story 3, Uniwersytet Potworny... pewnie jeszcze o czymś na dodatek zapomniałem.

Artemisek

Nie które oglądałam nie które nie.. Ale nie wiedziałam że Legendy Sowiego Królestwa jest Dreamworks! Jakość i te krajobraz wymiatają :) Toy Story 3 - nawet nawet , Uniwersytet Potworny jeszcze nie oglądałam , Madagaskar - wolę 2 i 3 cześć, A SHREKA też dobrze wspominam :). Potwory kontra obcy i megamocny - podobało się bo piosenka Higway to hell....

ocenił(a) film na 8
Natalia960

Nie, Legendy nie są Dreamworksa - źle zrozumiałem Twój post, myślałem że piszesz ogólnie.

Uniwersytet Potworny fajny, a zaraz po tym miałem seans Potworów i Spółki których nie pamiętałem - bardzo fajne animacje, byłem w szoku - szczerze. Odnośnie MM i Aliens vs Monsters czy jak to tam się zwało - dla mnie słabe. Przerysowane strasznie i takie jakieś... no nie wiem. Ale tragiczne nie były oczywiście.

Jeśli chodzi o Dreamworksa to dla mnie:
1. KFP2
2. Shrek2
2. Kung Fu Panda
2. Madagaskar 3
3. Shrek
3. Madagaskar
4. Jak Wytresować Smoka
4. Skok Przez Płot
5. Mrówka Z - To moje ulubione animacje DW, i polecam gorąco je wszystkie.

Jeśli chodzi o Pixara to u mnie sprawa wygląda tak:
1. Odlot
2. Uniwersytet Potworny
2. Auta
2. Auta 2
3. Potwory i Spółka
I takie animacje których nie ogarniam zbytnio i mam mieszane uczucia - Ratatuj, infantylny ale fajny... i oczywiście Wall-e, abstrakcja strasznie komercyjnie zrobiona ale niby coś superowego w niej jest.
Warto obejrzeć też oczywiście Rango - suuper.