PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=11249}

Turbulencja 2: Strach przed lataniem

Turbulence 2: Fear of Flying
1999
4,5 987  ocen
4,5 10 1 987
Turbulencja 2: Strach przed lataniem
powrót do forum filmu Turbulencja 2: Strach przed lataniem

Kolejny film który na Polski wątek, nie wielki ale jednak :P
czyli Amerykanie wiedzą że istnieje "takie coś" jak Polska xD

coraz więcej jest filmów gdzie mówi się o Polsce , oby tak dalej :DDD

ocenił(a) film na 1
lechu15

Oby tak dalej? W większości filmów gdzie wspomina się Polskę, nie mówi się o niej dobrze i rzuca się stereotypami? Ja wolę w takiej sytuacji, żeby w ogóle o nas nie wiedzieli, niż kojarzyli nas z ciemnogrodem.
I jeszcze jedno główna aktorka mówi, że miała babcie z Polski i mówiła kiedyś po polsku, choć słabo, za chwilę zamienia się w biegłego tłumacza języka czeskiego, który jest bądź co bądź inny. Amerykanie to kretyni, a to co mówił ten "Czech" czeskiego nie przypominało w żadnym stopniu.

ocenił(a) film na 5
lechu15

Dla nas lepiej, aby w kontekscie słowa "terroryści" Polska nie pojawiała się, ale cóż, Hollywood jest pelne wszelkiego rodzaju antypolonizmów, czego przykładem jest obsmarowywanie Polski w filmach.

Marianoitaliano_2

Heh, a ciekawe, że jedyne co zrozumiałam z jej "tłumaczenia" to było jak spytała po polsku tego terrorystę : Pod nami?
Co do języka tego "Czecha" to się zgadzam, że nie przypominało czeskiego...

chartpolski3

Nie wiem jak wy ale ja jestem tym zaszczycony,to wielki honor dla nas Polaków .Dziękuję rezyserowi scenarzyście , naprawdę kawał dobrej roboty. ???Tak to bardzo podniecające że w tym badziewiu wspomniano o Polsce, i co z tego?

chartpolski3

Język "Czecha" według mnie nie przypominał żadnego języka;P jedyne polskie słowa jakie zrozumiałam to "pistolet" i "zabiję" :D:D
"Pod nami" - śmiesznie to powiedziała;-)

Curka

Jakby trochę ruski. ;p

RafX

Ale raczej Amerykanka znająca słabo polski nie porozumie się tak łatwo z Czechem...

lechu15

i z powodu wątku o Polsce dałeś mu dyszkę?

Tdk001

Hmm w sumie to nie wiem dlaczego.. Już zmieniłem na mocną 6 :)

lechu15

To nie był ani polski ani czeski tylko afrykańsko-hebrajsko-papuaski. :D No może poza "zabijet", ale to chyba było po rusku.

A gdzie jest Polska to nie sądzę, że wiedzą...