Tylko Bóg wybacza

Only God Forgives
2013
5,4 40 tys. ocen
5,4 10 1 39552
6,5 41 krytyków
Tylko Bóg wybacza
powrót do forum filmu Tylko Bóg wybacza

Czytając Wasze komentarze zastanawiam się czego właściwie oczekujecie od filmu. Akcji "Szybkich i wściekłych" połączonej z głębią "Koloru purpury? Ten film to czyste kino, bez efektów specjalnych, z genialnymi zdjęciami i klimatyczną muzyką, że już nie wspomnę o aktorach. Czy naprawdę tak wiele potrzeba żeby zrozumieć o co chodzi w tym obrazie?

ocenił(a) film na 6
tokarz85

Cóż, nazwisko Goslinga przyciąga różne osoby. To samo dzieje się na forum Drive,ale w mniejszym stopniu, bo i film "normalniejszy/ciekawszy". ;)

ocenił(a) film na 8
G00N3R

Zgadzam się. Powstaje nowy wyznacznik. Jeżeli film z Goslingiem ma niską ocenę - to oznacza że jest świetny. ;p

ocenił(a) film na 9
tokarz85

chyba ludzie oczekiwali że Gosling będzie tu takim samym super-bohaterem jak w Drive , a tu był postacią zaszczutą nawet przez matkę ale ogólnie najbardziej sprawiedliwą, film imo na poziomie Ojca Chrzestnego tylko bez niezniszczalnego głównego bohatera, ale realnia pokazane tak samo

ocenił(a) film na 8
kozodoj

Ja zacząłem oglądać najpierw ze względu na Goslinga i film z początku wydawał mi się jakiś dziwny. Bardzo mało dialogów, czasem dziwne sceny z Julianem i jego matką, ale pod sam koniec sedno filmu zaczęło do mnie docierać i całym sercem byłem po stronie tego gliniarza, który ciągle śpiewał. dla mnie film bardzo dobry choć nie dla wszystkich.

ocenił(a) film na 9
Hans Gunsche 66

No właśnie o to chodzi, że w sumie ten gliniarz był postacią pozytywną, rodzina była zła i zdegenerowana, Gosling targany sumieniem wyrwał się spod jej wpływu, odkupienie kosztowało go utratę rąk.

ocenił(a) film na 4
tokarz85

Yhm, yhm... a WILLIAM FRIEDKIN na to:
https://www.youtube.com/watch?v=1jPWGEoyJHY
:-)