PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=830631}
7,9 84 tys. ocen
7,9 10 1 83859
7,2 32 krytyków
Tylko nie mów nikomu
powrót do forum filmu Tylko nie mów nikomu

A już wiem o nim wszystko. Po Panu Sekielskim spodziewam się jednak tylko rzetelnego dziennikarstwa. Zobaczę go dzisiaj wieczorem w TVN.
Ps. Kiedyś jako nastolatek byłem dosyć luźno związany z KK. I już wtedy usłyszałem, że w seminarium są 3 typy osób: pedały (akurat wtedy nikt nie powiedział pedofile), karierowicze (bo to fajna kasa i ścieżka kariery) oraz mały margines osób z powołania.... Smutne to było co usłyszałem:( Nie chodziłem do spowiedzi z 10 lat (potem był ślub i żona mnie "przymusiła"). Tylko ja wiedziałem a nikt inny nie wiedział? Być może na wsi i w małych miasteczkach jest inaczej:( Ja mieszkam w dużym mieście.

ocenił(a) film na 9
Data109

Według raportu dotyczącego pedofilii w Kościele, zaprezentowanego na marcowej konferencji prasowej episkopatu Polski, molestowanie przez duchownych dotknęło w 58,4 proc. przypadków nieletnich płci męskiej, zaś w blisko 42% ofiarami księży pedofili padały dziewczynki.
Chciałem Pana uprzejmie spytać o te 42%
Czy w świetle pańskiej błyskotliwej analizy są to cytuje a) "pedały" b) karierowicze c) mały margines osób z powołania

MichCorleone

W świetle mojej błyskotliwej analizy, także błyskawicznej rozumuje tak: pedały nie biorą się do dziewczynek, czyli za te pozostałe 42% jest odpowiedzialnych pozostałe 67%. Teraz się jakiś analityku musi wypowiedzieć jaka jest korelacja miedzy tymi wartościami.

Data109

A odpowiadając Panu precyzyjnie, w mojej skromnej opinii są to raczej osobniki w większości z grupy b)karierowicze, grypa c) tylko ewentualnie błąd statystyczny - tylko dzięki c jeszcze K.K. się trzyma jako całość i jako tako.

ocenił(a) film na 9
Data109

Dobre i jakie precyzyjne :-)) You made my day!

Data109

O nic tu innego nie chodzi tylko o otwarty umysł. Otwarty umysł, otwartość na ludzi, na świat, na książki, na inne kultury > zaślepienie jedną "słuszną" religią głoszoną przez parę klech i bezmyślnie popieraną przez bliskie osoby. I to odwieczne "bo tak trzeba", "bo co ludzie powiedzą", "bo będzie grzech"....