Tysiąc razy silniejsza

Tusen gånger starkare
2010
5,4 1,3 tys. ocen
5,4 10 1 1273
3,0 2 krytyków
Tysiąc razy silniejsza
powrót do forum filmu Tysiąc razy silniejsza

wiedza ma mało wspólnego z doświadczeniem.można wiedzieć bardzo wiele o czymś z czym nie
miało się żadnego kontaktu :)

ocenił(a) film na 6
Greys666

Dokladnie. I mam tak polemike z pewnym gosciem tutaj http://www.filmweb.pl/film/D%C5%82ug-2010-491277/discussion/o+%C5%BCydach+dla+%C 5%BCyd%C3%B3w,1781412#post_11688642 na ten temat. Koles nic nie kapuje tylko probuje ze mnie idiote zrobicJak chcesz poczytac to zapraszam. Koles ma nick El_Draque.

ocenił(a) film na 7
soglif3

Poczytałam..

Idąc dalej..
Moim zdaniem WIEDZĘ (umysł,nauka) w różnych tematach i zakresach można mieć sporą, ale nie jest to tożsame z MĄDROŚCIĄ (świadomość) wynikającą z wyciągania wniosków z doświadczenia (i zastosowania ich w życiu).. I tu dodam : z doświadczenia swojego lub cudzego.
Oczywiście granice są płynne, bo wszystko jest procesem i Wiedza może się przekształcić w Mądrość, lub pomimo doświadczeń Mądrość nigdy może nie nastąpić, chociaż Wiedza będzie rozległa.

W pierwszym bierze udział tylko umysł, w drugim świadomość. Przy czym to pierwsze jest ograniczone.
Pozdrawiam soglif3 - my się już znamy...:)

ocenił(a) film na 6
Rajwant

taa... znamy sie i nie znamy..ale mozna napisac,że niejako dzieki Tobie nie palę nikotyny juz prawie 2 lata..:)