PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489641}
6,6 36 tys. ocen
6,6 10 1 35629
4,5 12 krytyków
U Pana Boga za miedzą
powrót do forum filmu U Pana Boga za miedzą

Biorąc pod uwagę, że trzeci filmu z cyklu o bohaterach ”Królowego Mostu” ma średnią ocen niższą od dwóch pierwszych, myślałem, że mi również ”średnio” się spodoba. Tymczasem przypadł mi do gustu bardziej niż część druga. Nie jest to wielkie kino ale sympatyczny, sielankowo-wiejski odmóżdżacz okraszony życiowymi spostrzeżeniami. Sądzę jednak, że warto byłoby poprzestać na trzecim filmie i nie kręcić następnych. 7/10

ocenił(a) film na 7
galladorn

Toż przecież są trzy a co ci biega gościu ?

ocenił(a) film na 7
tomucho77

Sądzę jednak, że warto byłoby poprzestać na trzecim filmie i nie kręcić następnych.
No właśnie o to mi chodziło, że są trzy i byłoby dobrze gdyby czwartego już nie kręcili. Wydawało mi się, że ludzie z "łbem" potrafią czytać ze zrozumieniem.

ocenił(a) film na 7
galladorn

A gdzie wyczytałeś że będzie czwarta część ?

ocenił(a) film na 7
tomucho77

Nigdzie nie wyczytałem. Tak napisałem na wypadek gdyby była.

ocenił(a) film na 7
galladorn

Ahahahaha cytuję "Wydawało mi się, że ludzie z "łbem" potrafią czytać ze zrozumieniem" no właśnie to robię a ty masz do mnie pretensję za to co ty sam napisałeś. Nie ma i nie będzie czwartej części jest tylko serial.

Kurde zakręcony z ciebie gość :)

ocenił(a) film na 8
tomucho77

A ja zrozumiałam od razu o co mu szło (galladornowi). Skąd wiesz że nie będzie czwartej części? Reżyser zmarł czy co? Jak przekalkulują że zarobią, to nakręcą ;-) Biznes is biznes...

ocenił(a) film na 7
siedzaca LI

I niby jak ta czwarta część miałe by się nazywać ?...
Może "U Pana Boga W Piwnicy albo U Pana Boga Pod Drzewem"...

ocenił(a) film na 8
tomucho77

może też być u pana Boga pod chmurką albo u pana Boga za progiem ;=D nie martw się coś wymyślimy a jak już będzie tytuł to reszta też sama jakoś się nakręci :-D

ocenił(a) film na 7
siedzaca LI

dokładnie:)
U Pana Boga za progiem - całkiem zgrabny tytuł - dobrze brzmi marketingowo. Pod drzewem też może być. A może pod krzewem - nawiązując do krzewu gorejącego, który ukazał się Mojżeszowi:)

ocenił(a) film na 3
galladorn

Ta u Pana Boga we dupie najlepiej.

ocenił(a) film na 7
Qurek

Jesteś żałosny.

tomucho77

przeczytaj całą to rozmowę - to jest dopiero żałosne

ocenił(a) film na 7
bakteriaeboli

A co w tej rozmowie oprócz powyższego postu jest żałosne ?

tomucho77

roztrząsacie się nad taką błahą sprawą, jakby od tego zależały losy polskiej kinematografii.

ocenił(a) film na 7
bakteriaeboli

Nie roztrząsamy tylko rozmawiamy.

tomucho77

o głupotach

bakteriaeboli

głupoty nie głupoty...ważne ze na temat filmu ;)...fajnie się czyta te posty... są takie sielankowo- wiejsko- miejskie ;) by nikogo nie pominąć ;) jak sam film...Może jedne części są lepsze inne słabsze każdy oceni według swojego gustu, ale jedno jest pewne są nasze POLSKIE co doskonale pokazują powyższe posty :) Pozdrawiam ciepło wszystkich kinomaniaków :)