PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=6055}

Uciec przed śmiercią

Harrison's Flowers
2000
7,2 1,8 tys. ocen
7,2 10 1 1795
Uciec przed śmiercią
powrót do forum filmu Uciec przed śmiercią

9/10

użytkownik usunięty

zaden film wojenny nie zrobił na mnie takiego wrażenie jak ten. To jeden z najbardziej realistycznych obrazów o wojnie. Utkwiła mi w głowie szczególnie scena kiedy chorwacka kobieta klęczy w zrujnowanym Vukowarze z tabliczą "noszę w sobie dziecko Serba". Porażające.

użytkownik usunięty

Zgadzam się w pełni. Widziałem ten film na TVP2 dawno temu a wciąż pamiętam. Bardzo dobry film a trafiłem na niego przypadkowo!

ocenił(a) film na 7

Bardzo dobry temat i całkiem dobre jego przedstawienie, b.dobry Brody i niezły Gleeson, minusy: często słabe ujecia i zdjęcia, za bardzo hollywoodzkie zakończenie, słaba MacDowell. Ogólna ocena 7.

ocenił(a) film na 10
michal100

Fantastyczny film!

ocenił(a) film na 10

Zgadzam się. Ten film i Savior dały mi mocno do myślenia. Nieznana przeze mnie perełka obejrzana w sumie z nudów. Takie przedstawienie wojny rzadko się zdarza w filmach a już szczególnie hollywoodzkich. Świetna gra aktorska i mocny temat. Minus filmu widzę tylko jeden - trochę mnie psychicznie wykończył. Po co oglądać horrory jak ten film przeraża 100 razy mocniej.

ocenił(a) film na 7

wizja wojny przedstawiona kapitalnie, daje po pysku... jednak hamerykański wątek odciąga od ideału. Jednak mocne 8 ode mnie, właśnie za te dantejskie sceny.

Wasze komentarze skłaniają mnie do bezzwłocznego zainteresowania się tym filmem ;)