Uczeń czarnoksiężnika

The Sorcerer's Apprentice
2010
6,4 126 tys. ocen
6,4 10 1 125812
4,5 14 krytyków
Uczeń czarnoksiężnika
powrót do forum filmu Uczeń czarnoksiężnika

Interesujący od początku do końca,nie nudnawy,mądrze skrojony scenariusz

ocenił(a) film na 8
anulek13

Zgadzam się, mi się też bardzo podobał :)

ocenił(a) film na 9
Oloka96

Też się zgadzam ;)

ocenił(a) film na 6
anulek13

Temat fajny ale wykonanie kiepskie.
Nie trzyma w napięciu,nie jest "klimatyczny",i nie śmieszny.
Jak dla mnie kiepski.

ocenił(a) film na 6
anulek13

pomysł połączenia fizyki z magią genialny, świetne efekty specjalne, dobra gra aktorska i do tego sweet gejowskie zakończenie made by disney 7/10

ocenił(a) film na 8
batonmajster

Jak dla mnie, całkiem fajny film :) Również podoba mi się połączenie nauki z magią, a także wykorzystana muzyka, naturalność postaci (nie są superbohaterami, jak to zwykle ma miejsce). Ciekawa jest też aluzja do wcześniejszej produkcji Disneya, również zatytułowanej "Uczeń czarnoksiężnika". Konkretnie, chodzi mi o tę scenę z miotłami, gdzie w tle leci muzyczka - oczywiście cover utworu Dukasa "Uczeń czarnoksiężnika" - w pierwotnej disneyowskiej wersji w roli ucznia występowała Myszka Miki. Nie podoba mi się natomiast przeładowanie filmu efektami specjalnymi oraz to, że sceny akcji często dominują nad dialogami. Ale sama pokazana historia dość ciekawa, więc ogólne wrażenie na plus :)

ocenił(a) film na 5
sfinks_2

Oklepany pod względem schematu scenariusz, oglądając ten film właściwie wiedziałem jaki etap, jaka zmiana w fabule nastąpi i kiedy.
Może historia i ciekawa na zrobienie filmu, ale stosowanie jednej koncepcji scenariuszowej w tylu już filmach (również w tym) skutecznie pozbawiło mnie radości z oglądania.

ocenił(a) film na 5
trajan7

Zgadzam się. Niestety film już od początku był strasznie przewidywalny. Chłopak-ofiara losu nagle ratuje świat i zdobywa fajną laskę no i nie zapomnijmy o happy endzie także dla Baltazara. Bleh. I ten "humor" wciskany na siłę. Mogli by się bardziej postarać. Jedyne co ratuje ten film to efekty (dla nich obejrzałam film do końca).

ocenił(a) film na 6
kath_5

Niezbyt ciekawy, bo był strasznie przewidywalny - same stereotypy, nic nowego. Gra aktorska i scenariusz zdecydowanie nie robią piorunującego wrażenia. Jedyne, czemu nie można nic zarzucić to rzeczywiście efekty.

ocenił(a) film na 6
anulek13

mnie też się bardzo podobał, jednakże 9/10.

ocenił(a) film na 7
anulek13

nieinteresujący od początku do końca udawany zle skrojony scenariusz

ocenił(a) film na 8
anulek13

Mi się również podobał. Takie gatunki jak najbardziej przemawiają do mnie :)

anulek13

Zgadzam sie. Dla mnie 10/10. No i bardzo fajni aktorzy !!!! P;)