Uczeń czarnoksiężnika

The Sorcerer's Apprentice
2010
6,4 126 tys. ocen
6,4 10 1 125811
4,5 14 krytyków
Uczeń czarnoksiężnika
powrót do forum filmu Uczeń czarnoksiężnika

Mam wrażenie że to może się podobać tylko nastolatkom, takie "adventure-teen-fantasy". Za bardzo zalatuje tym Disneyem, nie to żebym coś miał do tej wspaniałej wytwórni, ale przykładowo każda część "Harrego" miała w sobie jakiś mroczny element, a tutaj mamy tylko ugrzecznioną bajkę dla dzieci. Fakt że efekty specjalne robią wrażenie, parę razy też można się uśmiechnąć, ale cała historia jakaś taka zbyt miałka...

użytkownik usunięty
Nu_RaKu

Mnie osobiście nie podobał się głównie z paru innych powodów.
1) Główny bohater na samym początku filmu podróżował samotnie z dwójką przyjaciół i pewnego wieczoru opuszcza ich gdy śpią i idzie w nieznane tylko z powodu snu w którym pojawił się kruk a po przebudzeniu akurat jakiegoś ujrzał...
2) akcja za długo się "rozkręca", w prawie każdym filmie już po 30 minutach już się coś konkretnego dzieje a jak oglądałem "ucznia" to minęła godzina i dopiero film zmierzał by zaczęło się coś dziać
3) zanim "no w końcu zaczęło się łaskawie coś dziać" to miałem wrażenie że zamiast filmu Sci-Fi oglądam film dokumentalny pod tytułem "Kilkoro nastoletnich chłopców pod opieką starszego faceta na zimnych terenach bliżej nieokreślonego regionu geograficznego"
4) jak zaczęło się coś dziać to mieliśmy do czynienia z bezczelną kopią Harry Pottera z tymże czarami rzucanymi bez różdżek i większym zagęszczeniem Mugoli....

W skrócie to film wygląda tak:
Nudy.... nudy....nudy....o! naczosy się skończyły!.....nudy...nudy.... kurde, pepsi też.....nudy.....nudy.........nudy.....nudy.........nudy.....nudy.........nudy.. ...nudy.... .....nudy.....nudy.........nudy.....nudy.... o! w końcu coś się dzieje.....nudy.... nudy....nudy....napisy końcowe

ocenił(a) film na 7

Stary pomyliłeś filmy ale to szczegół.....