PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=570957}

Ujrzałem diabła

Ak-ma-leul Bo-ass-da
2010
7,4 14 tys. ocen
7,4 10 1 13628
7,1 20 krytyków
Ujrzałem diabła
powrót do forum filmu Ujrzałem diabła

4/10

ocenił(a) film na 4

Ujdzie w tłumie a dlatego, że Przewidywalny do bólu, mało scen drastycznych itd.
Szerze mówiąc to zmarnowany potencjał filmu.

sylwester_3

Potrzebuje namiarów na napisy do tego filmu.

ocenił(a) film na 4
Goat

http://www.przeklej.pl/plik/akmareul-boattda-napisy-pl-zip-0026be0p340i?err=refe rr

a najlepiej pobierz i zainstaluj: http://www.napiprojekt.pl/
Polecam też film Old boy, Pan zemsta, Pani zemsta To są filmy które na prawdę warto zobaczyć

ocenił(a) film na 5
sylwester_3

No, ta porównując go do filmów, które Wymieniłeś i jeszcze do np. " W pogoni" to ten wypada blado, jest po prostu naiwny.

ocenił(a) film na 9
sylwester_3

Celem reżysera nie było za wszelką cenę być bóg-wie-jak nieprzewidywalnym. Nie w tym tkwi jego wartość. Pozatym nawet nie wiem jak mam się odnieść do Twojego komentarza 'mało scen drastycznych'. To jakiś żart? Czy na prawdę w Twoim zamierzeniu główną zaletą tego filmu miały być sceny drastyczne. Do tego nie wiem jak ty, ale na pokazie wersji nieocenzurowanej praktycznie cała sala kinowa dorosłej i poważnej publiczności (nie jakiejś durnej zamerykanizowanej dzieciarni) włącznie z krytykami miała spore problemy z przełknięciem niektórych scen. Chyba musiałeś trafić na ocenzurowaną wersję.

Poza tym wujek. Nazwanie tego filmu 'naiwnym' jest do prawdy lekceważące, tak samo przyrównywanie go do 'W pogoni'. To zupełnie inna waga. Waga ciężka.

Chyba najbliżej mu do Oldboya. Z tymze tamta intryga, mimo że widowiskowa, może okazać się nieco naciągana, nierealistyczna. W 'I Saw the Devil' mamy zaś do czynienia z bardziej realistycznym scenariuszem, dająca nam możliwość wcielenia się w 'tego dobrego'. Na końcu film pozostawia nas z pytaniem. Kto tak naprawdę jest tutaj tym diabłem. Ten zły, czy może ten dobry? Widz? Czy reżyser?...

ocenił(a) film na 4
Team_Korea

Film nudny i przewidywalny do bólu a scen drastycznych chyba w życiu nie widziałeś, jest wiele filmów o pokrewnej tematyce a ten niestety wypadł słabo.Film NAIWNY

ocenił(a) film na 5
Team_Korea

Heh najbliżej mu do "Oldboya" ponieważ zemsta jest głównym motywem nakręcającym cały film, jednak w "W pogoni" ten motyw również występuje. Nie rozumiem o co Ci chodzi z tą wagą ciężką. A scenariusz jest tak realistyczny jak scena wciągnięcia do pędzącego samochodu człowieka. Dla mnie po prostu film jest przerysowany i przegadany, ostatnia scena do niego nie pasuje. Na siłę stara się zamazać obraz filmu sensacyjnego porównywalnego do "Punishera". Film trochę jałowy, taki jak 5 Twoich ostatnich zdań.

ocenił(a) film na 4
wujekdziadek

Si senior :)