Ukryty wymiar

Event Horizon
1997
6,9 47 tys. ocen
6,9 10 1 47148
6,5 18 krytyków
Ukryty wymiar
powrót do forum filmu Ukryty wymiar

ale niewiele daje. Taki fajny temat "innego" wymiaru i całkiem nieźle wykreowany klimat filmu ale na końcu ostatecznie rozczarowanie bo niewiele z tego wynikło. Niewiele się dowiadujemy i niewiele jest nam dane zobaczyć. Oczywiście że strona wizualna jest udana i nawet dzisiaj robi dobre wrażenie, podobnie scenografia i przyzwoita gra aktorska ( bez fajerwerków ). Ale momenty "na siłę" humorystyczne wtłoczone w tok fabularny filmu chyba przez producentów dbających o to by widz co jakiś czas był "studzony" jakimś wygłaszanym grepsem, grypsem czy innym cudactwem z ust sympatycznego afroamerykanina... , rozbijają tylko niezły klimat. Sceny grozy w większości słabe i widać brak wyobraźni twórców. Owszem jedna, dwie są naprawdę niezłe ale jako horror film sprawdza się dość słabo. Niewykorzystany potencjał i trochę dziwią zachwyty nad tym filmem spowodowane może tym że to film z lat 90-tych więc i sentyment ma swój w tym udział.

ocenił(a) film na 8
armarange

"niewiele z tego wynikło" ... lol. Obejrzyj Statek widmo (2002), podobna konwencja, wręcz można by to nazwać remakiem.... lub jakoś tak ;) . Wydaje mi się, że przegapiłeś przesłanie filmu, pewnym rzeczom nie można się przeciwstawić, tam także zwróć uwagę na ekipę ratunkową...

ocenił(a) film na 6
robin2003

Nie przegapiłem przesłania filmu ale samo przesłanie nie wystarcza bo film rozbudza wyobraźnie a potem ostatecznie nic nie pokazuje a najlepsze sceny podobno wycięto . Zwyczajnie film wiele obiecał a niewiele pokazał, dał nam tylko polizać po wierzchu temat i nic więcej. Twórcom nie starczyło wyobraźni na dobre sceny grozy. Statek Widmo widziałem już kilkanaście lat temu.

ocenił(a) film na 6
armarange

Moja opinia nie jest odosobniona bo jest jeszcze trochę osób dla których ten film niewiele wyjasnił i niewiele ukazał. Na tej zasadzie wszyscy oglądając przegapiliśmy to cudowne przesłanie o jakim piszesz.

ocenił(a) film na 6
robin2003

Statek Widmo to nie jest remake Event Horizon gwoli formalności i do takiego Obcego na przykład ( niektórzy porównują bo kosmos, ekipa ratunkowa itd. ) ma się jak pięść do nosa. To nie jest wysoka półka chociaż na taką "pozuje" ten film.
Nie przekonamy się więc dalszej polemiki nie będzie. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 6
robin2003

Już pomijam tą nowomowę "lol" itd. ale chyba przegapiłeś sens mojej wypowiedzi bo tam nie chodziło o brak przesłania tylko brak ukazania tego co jest "tam po drugiej stronie" .

ocenił(a) film na 6
robin2003

" Niewiele się dowiadujemy i niewiele jest nam dane zobaczyć"

Ta kontynuacja zdradza co miałem na myśli. Przesłanie to zupełnie inny temat.