spodziewałam się czegoś lepszego, a tymczasem powiewa w nim taką nudą, że trzeba naprawdę się postarać żeby nie zasnąć. Agentki które narażają życie żeby pomóc Bourne'owi... jedna szlachetniejsza od drugiej... i agent, który czuje wdzięczność do Bourne'a więc nie potrafi go zabić... cóż za realistyczny obraz rzeczywistości... A sam główny bohater, przezwycięża wszelkie przeszkody, postrzelony spada do rzeki z ogromnej wysokości, ale nic nie jest w stanie go zabić... bo został eksperymentalnym sposobem świetnie wyszkolony (ironia).
Ta część powinna się nazywać "Niezniszczalny Bourne".
Totalna porażka, nie polecam!!!
Kogo tu interesuja opinie osob ktore sie nie znaja na filmach ?
Zeby wyrazic sie na temat filmu najpierw trzeba go obejrzec i nie myslec o spaniu czy to ci sie podoba czy nie, a osoby ktore usypiaja w trakcie i pisza swoje komentarze - N/C naprawde zalecam nie wypowiadanie sie w internecie bo wasze opinie nic nie znacza. Jesli masz cos do powiedzenia przynajmniej nie pitol glupot o usypianiu i staraj sie wymienic bledy, wady, zalety filmu. Fakt faktem ze nowe produkcje nie tryskaja entuzjazmem ale ocena 4/10 to ocena ktora kompromituje twoje wiedze, a raczej jej brak, a nie film.
Ośmieszasz się Ty a nie ja, każdy ma prawo do indywidualnej oceny, to że Ty dajesz 10/10 nie oznacza, że każdy będzie tego samego zdania.
4/10 oznacza PONIŻEJ OCZEKIWAŃ, co ona ma wspólnego z wiedzą???? Film mnie ROZCZAROWAŁ, spodziewałam się czegoś lepszego jak w cz.1 i 2, więc mówiąc innymi słowy był PONIŻEJ OCZEKIWAŃ czyli daję 4/10. Teraz załapałeś jak to działa?!?!?
Ponad to bardzo ciekawi mnie, dlaczego film nie dostał Oscara w innych kategoriach, poza dźwiękiem??? Przecież jest bez zastrzeżeń! Jeśli jesteś takim specem to może to wyjaśnisz.
Założę się, że masz problemy ze wzrokiem, i tak naprawdę tylko słuchałeś tego filmu, stąd twoja opinia!!!
Akurat Oskar nie powinien być wyznacznikiem dobrego filmu. Czasem jest, ale rzadko imo.
Film należy oceniać w swojej kategorii i rozpatrywany w ten sposób jest całkiem dobry. U mnie ma 8/10. Oczywiście zgadzam się z Tobą, że każdy ma prawo do własnych ocen, nie wszyscy lubią takie kino.
Może nie totalna porażka jak to wyżej napisano ale rewelacji też nie ma. Jak dla mnie przeciętny film ciągnący na popularności swoich starszych braci. 6/10.
a wg mnie tozsamosc byla dobra, krucjata swietna, a ultimatum znakomite. szkoda, ze greengrass nie wyrezyserowal pierwszej czesci... to by bylo cos. jednak bourne przebija bonda i inn sensacje ostatnich lat pod kazdym wzgledem;)
Jak dla mnie Bourne lepszy, ale co kto lubi, więc się nie kłocę. Na pewno warto zobaczyć, jeśli ktoś lubi takie kino, to oglądając Shootera czasu nie straci.
Czepiają się scenariusza który jest na podstawie książki i rugają film...
Brawo...
male sprostowanie - z ksiazki wzietą tylko podstawowe informacje ( Jason Bourne, treadstone, i pare innych "slów" ) reszte juz dopracowała ekipa filmowa. np w ksiazce Marie - Ekonomistka, Kanadyjka pracujaca dla swojego rzadu, a w filmie Niemka nie wiedzaca co z soba zrobic :). Jak dla mnie trylogia Bourna to najlepsze filmy szpiegowskie :)
Ja również jestem zawiedziona. Po dwóch pierwszych częściach wręcz nie mogłam się doczekać trzeciej, a tu taki psikus... Zasnęłam z nudów...
a co wymagasz od filmu sensacyjnego?:) ciachaniem nozem niczym w piatku trzynastego.
Podaj mi chociaz jeden film w ktorym jest lepsza akcja :) oprocz mody na sukces
Z tą Szklaną Pułapką to wystrzeliłeś...
Nie pogłębiaj się bardziej w tym temacie, bo nie masz chyba o porządnym sensacyjnym kinie pojęcia.
nie wiem co się wam nie podoba w tym filmie:)? Akcja jest(I TO ZACNA), pościgi są, świetne zdięcia są, napięcie jest, muzyka świetna jest!!! Dla mnie ten film jest świetny fakt że nie jest bez wad ale na niektóre żeczy przymknąlem oko! Jak ktoś napisał "trzeba lubić takie kino" wy też takie napewno lubicie tylko wam się ten film nie spodobał (każdy ma własne zdanie i gust i to trzeba szanować)! Ja zapiąłem pasy i bawiłem się swietnie:)!!!