PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=188513}

Ultimatum Bourne'a

The Bourne Ultimatum
2007
7,7 183 tys. ocen
7,7 10 1 182842
7,6 29 krytyków
Ultimatum Bourne'a
powrót do forum filmu Ultimatum Bourne'a

po 3 Części można sugerować że będzie 4 cześć

Ale czy będzie jest coś wiadome

ocenił(a) film na 9
optimusprime

Tak naprawdę to prawdopodobnie powstanie i część piąta. Czwarta część pewnie będzie nosić tytuł "Dziedzictwo" a piąta "Zdrada" obie napisane przez Roberta Ludlum'a.

Wigen19

Z tego co wiem to zdrade i dziedzictwo napisal Eric van Lustbader...

ocenił(a) film na 9
optimusprime

Penie na czwórce się nie skończy. Prawdopodobnie będą kręcić jeszcze Zdradę. Piątą już część Bourne'a na podstawie powieści Ludlum'a.

ocenił(a) film na 10
Wigen19

ale gdzie to przeczytaliście podajcie link abym mógł so przeczytać

I oby ta 4 część była równa 3 a może jeszcze lpsza

ocenił(a) film na 10
optimusprime

czytajcie mojego bloga http://www.filmweb.pl/user/419894/daniel.r25.html

optimusprime

Wyczytali to książek, bo takie są książki z serii Bourne'a a właśnie na podstawie książki robiony są film [to tej pory 3 części]

użytkownik usunięty
Wigen19

Erica van Lustbadera... Pracował on u Roberta Ludluma w jego wydawnictwie, z tego co mi wiadomo. Wszystko można znaleźć w internecie. Wiem, iż mój tata jest wielkim fanem tej Trylogii. Przyznaje jednak, że kolejne 2 części napisane właśnie wcześniej przez pisarza, który pracował dla Ludluma, wspomnianego powyżej, nie są już tak emocjonujące i ciekawe. Zmienia się tempo i ich narracja.
Pozdrawiam.=)

optimusprime

Nie powinni kręcic kolejnych części.Trylogia została znakomicie zakończona i na tym basta!

ricky_bobby

Ale kieszenie producentów czują niedosyt, więc pewnie powstaną kolejne ...

mafioso_pl

dlaczego nie powinni,może następne części będą równie dobre lub lepsze od już powstałych,to że komuś się wydaje że następne mogą być gorsze to jeszcze nie powód żeby nie próbować,bo zawsze można się mylić,
poza tym ja tez czuję niedosyt,na następne części... :P
pozdrawiam

ocenił(a) film na 7
Madeline_7

nie sugerujcie się za bardzo książkami, żadna z trzech części filmu nie była wierną adaptacją. Właściwie można powiedzieć, że filmy były tylko inspirowane postaciami stworzonymi przez Ludlum'a. Co do czwartej części filmu, z tego co mi wiadomo producenci, scenarzyści i reżyser postanowili zakończyć serię na trylogii. Możliwe, że jakieś studio będzie chciało zdyskontować sukces i powstanie jakiś spin-off

silentman

Nie sądzę, aby powstała kolejna część. Dzieje Jasona Bourne'a są opisane w trylogii Ludluma. Ale nie należy się nimi sugerować, bo książki opisują zupełnie inne wydarzenia i osoby. Jak wyżej napisano bardziej tutaj chodzi o samego Bourne'a(taki mały spoiler, Marie która ginie w drugiej części jest żoną Bourne'a w Ultimatum, Ludluma;) i nic poza tym. Zakończenie książkowe, jak i również filmowe wskazuje jednoznacznie na to, że czwartej części nie będzie. Chociaż kto tam wie, co wymyślą żądni kasy frajerzy z wytwórni filmowych.

ocenił(a) film na 9
Omomierz

Jest 5 książek o Bournie - 3 napisane przez Ludluma a 4 i 5 przez Erica van Lustbadera.
Ja nie mam nic przeciwko 4 i 5 kinówce :)
Ot to zawsze jakąś rozrywka i jeśli utrzymali by poziom poprzednich części to nawet bardzo dobra rozrywka :D

Radoslavus

Daj spokój. Bourne to trylogia i żadne przedłużanie serii przez jakiegoś prostego pisarza, który nie miał pomysłu na własną ksiażkę tego nie zmieni;) Nie sądzę, żeby utrzymali poziom kolejnych części skoro same książki tego poziomu nie utrzymały;)

ocenił(a) film na 9
Omomierz

dlaczego mają nie utrzymać poziomu następnych części,jak do tej pory każda jest świetna,a z książkami i tak mają mało wspólnego,więc z tym nie powinno być problemu

fenix

Bo jak byś chciał dalej ciągnąć ten film? Jasno i wyraźnie skończono serię i teraz każdy kolejny film będzie co raz to bardziej tandetny. Niczym nowym już nas nie zaskoczą.

ocenił(a) film na 10
optimusprime

a mnie się podobało zakończenie. Po co miała by być kolejna część ? sorry, ale nie mam na razie dostępu o tych książek (dziedzictwo i zdrada) ale w końcu Bourne uwolnił się od tego wszystkiego, więc o czym będą kolejne części ?