Więc jak już napisałem w temacie zastanawiam się... Myślę że to może byc najlepsza część, a z drugiej strony wydaje mi się że może być poniżej moich oczekiwań. Wasza opinia??
Lekkie spoilery. Film zamyka cały cykl. I jest to jedna z niewielu trylogii która jest zakończona w sposób który po obejrzeniu ostatniej części kładzie zupełnie nowe światło na wydarzenia z poprzednich części - jeśli myślałeś/łaś że bourne jest święty to zapomnij. Film opowiada o mrocznych zakamarkach skonfliktowanej osobowości zawodowego zabójcy. W zasadzie nie tylko o nim - sam bourne nie jest wyjątkiem film a w zasadzie cała trylogia ujkazuje wewnętrzne problemy raczej wszystkich zabójców cia i ich potworne w skutkach dla nich konsekwencje. I wydaje się że to niemal niemożliwe do zawarcia w filmie akcji w którym są prawie same pościgi i akcja nie zwalnia ani na chwilę jak zdażało się w poprzednich częściach ale tak jest. Ostatnia część nadaje bardzo głębokie znaczenie całej trylogii. Warto obejżeć jeszcze raz pierwszą i drugą część bo jest wiele niuansów np postać cliva owena jest w zasadzie (spoiler) drugim takim jak jason bourne - który też dopiero w obliczu końca spojrzał na wszystko z szerszej perspektywy. Polecam !!!!