Ultimatum Bourne'a

The Bourne Ultimatum
2007
7,7 183 tys. ocen
7,7 10 1 182848
7,6 29 krytyków
Ultimatum Bourne'a
powrót do forum filmu Ultimatum Bourne'a

nie oszukujmy się, będą myśleć o 4 cześć itd. bo kasa leży na ulicy, więc po co czekać, aż Matt się zestarzeje jak Willis w Die Hard 4, czy nie daj Boże jak w Harrison w Indiana 4? OK, temat główny się wyczerpał i trzeba się wysilić mocno, aby teraz tego nie spieprzyć jakiś shitem, ale nie wrócić w ogóle do Bourne... ciężko, muszą, ja czekam, daje im kolejne dwa lata, później to niewybaczalne, nie chcę patrzeć jak 40letni Damon udaje dwudziestoparolatka.

Analog

Tak na marginesie w ksiazce opisywany bohater jest juz grobo po czterdziesce i tak szczerze mowiac wolal bym gdyby w ta role wcielil sie Daniel Craig bylo by to z korzyscia dla tego rimejku(Richard Chamberlain zagral go jako pierwszy w 1988r).Nie widze a tym bardziej nie odczuwam doswiadczenia agenta od zadan specjalnych(laos,kambodza...opiywana w powiesci)u aktora z tak mlodym wrecz nastoletnim wygladem.Nie ujmojac nic z talentu aktorskiego Matt Damon jest poprostu wedlug mnie (zaznaczam wedlug mnie)za mlody do zagrania owej postacji...pozdrawiam milosnikow dobrej sensacji na ekranie i nie tylko... :)

shooter

ok, ale wyobraź sobie 40latka, który ma przeżyć takie 'wypadki' jak w Ultimatum, trudno to łyknąć już Mattem, ale jeszcze można, jak nie dało się oglądać starego Willisa 'niszczonego' w DieHard4, to nie będzie można patrzeć na 'starego" Matta jak będą zwlekać, myślę, że chodzi po prostu o udowodnienie, że tej serii już nie można kontynuować, jak nie to nie, po 4 i klapie finansowej dadzą sobie spokój, ale jak odniosą sukces, to niech Bourne jeszcze nas cieszy, bo nie ma lepszej serii we współczesnej rozrywce, żadne tam Wars Stars, czy Pirates, tylko Bourne!!!

ocenił(a) film na 9
Analog

Faktycznie. Bourne nie wygląda staro, ale co to ma do rzeczy? Jest podany rok jego urodzenia (71) i jest nieźle wyszkolony dlatego mi to raczej nie przeszkadza. A co do tej sagi.. gdzieś czytałam, że myślą o nakręceniu następnych części (przynajmniej 2) bo są także i książki. Także nie "spieprzy się tego jakimś shitem" bo jak się domyślam w większej mierze będzie to film na podstawie powieści ;) Czekajmy!! :D