PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=188513}

Ultimatum Bourne'a

The Bourne Ultimatum
2007
7,7 183 tys. ocen
7,7 10 1 182841
7,6 29 krytyków
Ultimatum Bourne'a
powrót do forum filmu Ultimatum Bourne'a

Nowa książka!!!!

ocenił(a) film na 10

Wyszła nowa ksiązka o przygodach Jasona Bourne'a!! A mianowicie... Zdrada Bourne'a!! Brzmi ciekawie i tajemniczo!! Do kupienia na necie i w księgarniach za około 40 zł!!! ja już mam!! dałem 38,90!! Ale jeszcze nie czytałem!!!

ocenił(a) film na 6
Mad_Max

Kurcze nie wiedziałem o tym, dzięki za info. Dopiero kończę "Dziedzictwo Bourne'a". Polecam wszystkim trylogię + bonusy Eric van Lustbadera. Warto przeczytać.

A co do filmu... dziwi mnie, że wśród bohaterów jedyną postacią znaną z książki jest sam Bourne. Ale i tak obejrzę... muszę :) bo to moje ulubiony bohater :)

ocenił(a) film na 10
drax86

Nie ma za co!!! ja konćze ultimatum czytać!!! W filmie jest więcej osób z książki jak nicky o której dużo nie ma w tożsamości ale jest no i oczywiście Conklin!! Na pewno ktoś jeszcze ale nie pamiętam!!! Pozdrawiam!!

ocenił(a) film na 10
Mad_Max

Ja już "Zdradę" przeczytałem i wam serdecznie polecam. Jest świetna i napisana w stylu [*]Ludluma[*]

ocenił(a) film na 10
quentintarantinofan

Ja na pewno ją przeczytam!!! Ciekawe czy zrobią filmy na podstawie dziedzictwa i zdrady??? Pozdro!!

ocenił(a) film na 6
quentintarantinofan

A czy zauważyliście ten chytry zabieg Van Lustbadera? W Ultimatum Bourne miał już 50 lat, czuł sie staro i w ogóle a tu nagle w "Dziedzictwie", x lat później, znowu wkracza do akcji. Ani razu nie jest podany jego wiek (chyba że jeszcze nie doszedłem tam). A z tego co wyczytałem akcja "Zdrady" toczy sie w 2006 roku :) Bourne musiałby mieć około 70 lat. Chyba nawet więcej. Ale jak się domyślam tam też nie ma mowy o jego wieku?

ocenił(a) film na 10
drax86

No tu masz racje też zacząłem czytać Dziedzictwo! i Nie ma tam wieku!!! Pozdro!!

ocenił(a) film na 6
Mad_Max

Chodziło mi konkretnie o "Ultimatum" z tymi bohaterami. Marie nie ma, dzieci nie ma, Johna nie ma, Prefontaina nie ma, Conklina i Panova nie ma, Hollanda nie ma :D ciekawe czy chociaz Carlos jest :)

ocenił(a) film na 10
drax86

Aha sorry nie skapowałem Cię pozdrawiam!! I oddaje honor!!

ocenił(a) film na 10
drax86

Bourne to także mój ulubiony bohater. Ja przeczytałam już Dziedzictwo i uważam że jest rewelacyjne, a za info o następnej książki szczere Dziękuję...Już lecę do Empiku :)...pozdro dla fanów Bourne'a

Mad_Max

o kurcze myslalem, ze to byla tylko trylogia i ze ultimatum bedzie ostatnia czescia... wiec ile jest jeszcze ksiazek o przygodach Borna oprocz Tozsamosci, Krucjaty i Ultimatum??

ocenił(a) film na 10
Pijany_Mistrz

Są jeszcze dwie książki Dziedzictwo bourne'a i najnowsza Zdrada Bourne'a!! Napisał je Eric van Lustbader za zgodą Ludluma!! Pozdrawiam!!!

ocenił(a) film na 6
Mad_Max

Nie wiem co to znaczy za zgodą Ludluma skoro ten juz wtedy nie żył :) nie mam pojęcia jak to było rozwiązane, może jego spadkobiercy zezwolili na wykorzystanie wizerunku bohatera :)

ocenił(a) film na 10
drax86

Ludlum był w trakcie pisania Dziedzictwo ale zezwolił Lustbaderowi żeby po jego śmierci kontynuował sagę!!

ocenił(a) film na 10
Mad_Max

Ja jak się tylko dowiedziałem że jest a dowiedziałem się przypadkiem bo przeczytałem o tym w necie to od razu chciałem to mieć!! a że byłem akurat w KRakowie to długo sie nie zastanawiałem i poleciałem do galerii Krakowskiej!! Pozdro!!!

Mad_Max

http://www.merlin.com.pl/frontend/browse/product/1,531796.html#fullinfo Zdrada Bourne'a = Autor Eric van Lustbader ;;; '' Szef specjalnej sekcji antyterrorystycznej CIA wykonuje tajną misję w Etiopii. I znika bez śladu. Jego przyjaciel Jason Bourne uwalnia go z rąk terrorystów. Nie wie jednak, że padł ofiarą niewyobrażalnej mistyfikacji... Od Afryki, przez Odessę i Pakistan, po Waszyngton - Bourne musi raz jeszcze udaremnić plan, który oznacza dla Ameryki nuklearną apokalipsę. I wyrównać dawne rachunki. '' Akcja w najlepszym wydaniu! Np; Więcej o recenzencie ....

Dominika Kmiecik 2007-08-15